90-годишна жена остана без дом, след като огънят в Старосел го изпепели

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Изнесъл я на ръце човек от селото, а сега е в шок заради изгорелия си дом

Пламъците в Старосел унищожиха 6 жилищни сгради. Ситуацията вечерта е спокойна, пожарът е овладян, няма опасност пламъците да влязат отново в населеното място. Хеликоптер „Кугър“ също се включи в гасенето.

90-годишната Мария Нейчева до последно се опитвала да спаси от огнената стихия къщата си, която е на края на селото. Изнесъл я на ръце човек от селото, а сега е в шок заради изгорелия си дом.

Огънят погълна 6 къщи в селото, въпреки намесата на шестте пожарни екипа. В част от унищожените домове за късмет нямало хора. Други били изведени на безопасно разстояние.

„Пожарът влезе от две страни и се върна в селото откъм боровата гора, със силна мощ навлезе и времето да предислоцираме автомобилите отнякъде другаде, ни трябваше много време. Сега е спрян”, каза Димитър Бришимов, от противопожарната служба в Пловдив.

Доброволци от селото обаче недоволстват от реакцията на пожарната.

„Шест пожарни без вода, какво да ти обяснявам повече. Казваш на пожарникаря, те пускат водата и нямат вода, идват празни и с голи ръце, с кофи от вкъщи и така”, заяви доброволецът Иван Китин.

Той допълни, че пожарът е започнал в 10 ч., когато е горяло на 2 км извън селото, а пожарната е дошла едва в 16 ч.

Към момента няма опасност за къщите в селото, екипи на пожарната остават да дежурят на границата между полето и последните къщи. В помощ на пожарникарите има и доста водоноски.

Пожарът край Сандански погълна група хораБългария даде първи жертви в бушуващите пожари. Трагичен развой на пожара край Петрово община Сандан…Aug 4 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!