30-годишният Стефан, останал без дом: Господ ми даде сили да спася жена си и дъщеря си / СНИМКИ

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Брутален пожар изпепели къща на две семейства
„Господ ми даде сила, за да спася жена ми и 9-годишната ни дъщеря.“
С тези думи започва разказа си пред „България Днес“ 30-годишният Стефан Попов от благоевградското село Гърмен. Той преживява истински ужас на 8 декември, след като огромен пожар опустошава къщата, в която живее с детето си, жена си Елена и нейните родители.

Прокуратурата: Убиецът от Казанлък е намерен да спи в дома на жертватаУбиецът, погубил жена от Казанлък, е намерен от полицията да спи в дома на жертвата, съобщиха от Окр…Dec 26 2021vijti.com

„Всичко се случи много бързо. Събудих се от силен шум. Явно огънят беше стигнал до компресорите на климатиците и заради фреона вътре те са започнали да гърмят. Помислих, че ни обират, и слязох да проверя какво се случва. Видях дим на стълбището и осъзнах, че е станал пожар“, разказва Стефан. По думите му късо съединение е причинило огнената стихия. Родителите на Елена веднага се мобилизирали и успели да се спасят.

„Поставихме кърпа върху носа и устата на малката Никол и жена ми я взе, за да тръгнат първи. През това време огънят беше стигнал до входната врата и излизането оттам беше невъзможно. Чух съпругата ми да вика, защото се бяха изгубили в пламъците. Крещеше ми да продължа без тях и да се спася. Никога няма да забравя тези думи. Кислородът ми свършваше и паднах на земята, но в този момент сякаш някой ми даде сили, за да стана и да ги спася“, споделя пред вестника 30-годишният мъж. Качвайки се на горния етаж, нямат друг избор, освен да скочат през терасата, която била близо до земята. Истински късмет спасява семействата, които са само с дрехите на гърба си.

„Нямаме дом, но имаме семейство и приятели, което е най-важното! Ще построим нова къща, по-хубава. Ще мине време, но ще го направим, защото имаме стимул – едно малко човече, нашата дъщеря“, оптимистично заявява Стефан.

Новината се разчува бързо и сплотява десетки хора от цялото село. Само за дни се организират и безвъзмездно помагат в градежа на къщата, която е изпепелена почти до основи. Близките приятели на пострадалото семейство осигуряват детска количка и дрешки за 9-месечната Никол.

В момента семейството е разделено. Симеон живее при баща си, а останалата част от голямото семейство е настанено при бабата на Елена. Причината е, че няма достатъчно място за всички.

„Прекарахме коледните празници в работа, защото си обещахме скоро да се приберем у дома. Благодарни сме на всички добри хора, които ни помагат. Няма да успеем без тях“, казва Попов.

Който има възможност да направи дарение, може да го направи, използвайки следната сметка:

BG08BPBI79221020431901 – Стефан Николаев Попов

Източник: bgdnes

29-годишният Николай Шаханов: Спечелих жена си на карти, отидох за домашно вино, върнах се с булкаМладоженец спечели булката си на карти. 29-годишният Николай Шаханов умело изигра козовете си и вмес…Dec 30 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!