23-ма починали в Норвегия след ваксинация с „Пфайзер/Бионтех“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23-ма души са починали в Норвегия след получаване на ваксината на американската фармацевтична компания „Пфайзер“ и германския стартъп „Бионтех“, съобщи Норвежката агенция по лекарствата.

Всички смъртни случаи са регистрирани сред възрастни хора над 80-годишна възраст с отслабен имунитет.

Имаме българска ваксина!Имунологът доц. Андрей Чорбанов може да мечтае за финансиране поне от 15 милиона лева за българска в…Jan 14 2021vijti.com

„Тези случаи не предизвикват особена тревога. Ясно е, че тази ваксина има много малък рисков фактор, за малки изключения, когато става въпрос за пациенти в напреднала възраст с влошено здраве“, коментира говорителят на агенцията, цитиран от норвежката телевизия NRK.

За да се избегнат подобни инциденти в бъдеще, Националният здравен институт леко промени препоръките си за ваксиниране на възрастни пациенти със сериозни заболявания.

„Обичайните странични ефекти могат да допринесат за по-сериозно протичане на заболявания, съществуващи при възрастните хора“, казаха от отдела.

Ваксинацията срещу коронавирус в Норвегия с препарата, разработен от „Бионтех“(разпространяван от „Пфайзер“), започна на 27 декември, първите ваксини бяха получени от жители на домове за възрастни хора в Осло. Към днешна дата в кралството са ваксинирани 25 000 души, пише news.bg.

Започна се: Вече изискват документ за ваксинация, за да посетиш заведениеСобственикът на непретенциозна бирария в италианското градче Кунео се превърна в може би първия в св…Jan 12 2021vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!