18 години жители на Цар Калоян точат системата с фалшиви ТЕЛК-ове

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всичко това – поне от 18 години. Все още няма медицинско лице, привлечено под отговорност.

В Цар Калоян живеят малко над три хиляди души. Изведнъж сто от тях, предимно мъже, започнали да страдат от разширени вени. С решение на ТЕЛК получили инвалидни пенсии и други социални придобивки.

Болни разбира се няма, има само източване на държавния бюджет, а схемата може би щеше да продължи, ако полицията в Разград не беше проверила случаите.

Най-фрапиращите са с две възрастни жени, които неправомерно са взели от държавата близо 100 хиляди лева.

Една от жените е посочила, че живее в тази къща. Близките ѝ знаят за схемата. Съседите също. Откриваме жената на друг адрес в Цар Калоян. Отрича да е замесена в придобилата популярност схема „Разширени вени“.

„Това решение неистинското на ТЕЛК го представя пред Регионалната служба „Социално подпомагане“, откъдето има наглостта да получава едногодишни винетки за управление на автомобил напълно безплатно“, заяви Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.

В схемата с фалшивите ТЕЛК решения са замесени лекар и друг здравен работник. В документите липсва ръкописен почерк, което затруднява разследването.

„Докато при другите случаи имаме представяне на фалшиви документи пред медиците, то в този случай имаме само едно заявление до ТЕЛК. От там насетне някой здравен работник е предал вид на това решение, че е официален документ, облечено със срок, но понеже то е изцяло фалшиво там срок не е посочен и по този начин се е стигнало до неправомерно използване на това решение“, допълни Тихомир Тодоров.
До разплитането на случаите се стига, след като част от обвинените посочват и други злоупотребили.

„Веднъж, който се опари, започва да говори пред кварталния отговорник и другите полицаи – ама защо само мен, еди си кой също има такова фалшиво решение, така че нищо необичайно по географските ни ширини“, каза още окръжният прокурор Тихомир Тодоров.
Този вид престъпление се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!