17-годишна родилка почина в частна болница

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

17-годишно момиче е починало след раждане в панагюрската частна болница „Уни Хоспитал“, съобщи пазарджишкият в. „Виделина“.

Бащата на родилката Мария Димитрова – Огнян Янев разказва, че дъщеря му е постъпила в здравното заведение в ранните часове на 27 ноември, сряда, и само няколко часа по-късно е родила здраво момченце чрез секцио. Същия ден след обяд родителите й отиват на свиждане, виждат заедно с нея детето, но Мария се оплакала от болки в гърлото и поискала да й занесат лукчета.

Наградиха гинеколог, спасил родилка с рядко усложнениеБългарският лекарски съюз присъди специалната награда от инициативата „Добрата дума лекува“ на пазар…Oct 18 2019vijti.com

В четвъртък сутринта снахата на Мария й носи лукчета и кисело мляко, а родителите й не са допуснати при нея заради провежданите визитации. Същия ден, след редовното свиждане до 17 часа, което е преминало добре, близките получават обаждане от болницата, че състоянието на родилката се е влошило.

Бащата веднага отива в частния кабинет на д-р Петър Бътовски, който е израждал 17-годишната Мария и го уведомява за притесненията на семейството. Получава обаче уверения, че всичко върви нормално и до ден-два родилката ще бъде изписана от болницата. Вместо щастлив край обаче сутринта в петък, 29 ноември, от „Уни Хоспитал“ се обаждат на брата на Мария, че тя е починала.

По думите на Огнян Янев, дъщеря му е била местена от родилното отделение в интензивното на 7-ия етаж в сградата, а когато отишли на място, единственото, което разбрали, било, че двете отделения си прехвърлят вината за смъртта й.

От момента на научаване на жестоката вест семейството на починалата млада майка няма информация какво се е случило с нея.

От Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха пред Dir.bg, че още на 29 ноември е образувано досъдебно производство по случая.

Извършен е оглед на място и са иззети медицински документи, свързани със здравословното състояние на родилката. Извършена е аутопсия и е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи какви са причините за смъртта на 17-годишната Мария.

Чудото се случи: вълнуващ разказ на сестрата на изпадналата в кома родилка Магдалена, за която хора от цялата страна дариха кръвРодилката Магдалена Иванова, за която много хора от цялата страна се обединиха и  дариха кръв, днес …Nov 16 2018vijti.com

Източник: Дир.БГ

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Блок в Благоевград успя да шашне по-рано днес Аделина Радева…
error: Content is protected !!