Ужасяващи разкрития при направени аутопсии в Германия: COVID-19 убива млади и здрави, органите престават да изпълняват функциите си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Аутопсиите на починали с потвърдена тежка инфекция с остър респираторен синдром на коронавирус 2 (SARS-CoV-2) могат да дадат важна информация за болестта и нейния ход.

При задълбочено проучване на учени от Университетската клиника в Регенсбург внася яснота в темата.

Патолозите под ръководството на главната лекарка д-р Катя Еверт са извършили прецизни аутопсии на пациенти, починали по време на първата вълна на пандемията. Четиримата мъже и четирите жени са били на възраст между 44 и 73 години и преди смъртта си е трябвало да бъдат обдишвани, предава dw.com.

„Дори млад и здрав човек може да умре от Ковид“

„Седем от тях със сигурност са починали от Ковид-19, а осмата пациентка – с вируса“, казва патоложката д-р Еверт.

Най-честата причина за смъртта в разглежданите случаи: много органи просто спрели да работят.„Органите постепенно престават да изпълняват функциите си“, обяснява д-р Еверт.

При осмата пациентка смъртта е настъпила в резултат от чернодробна цироза, но останалите пациенти в началото изобщо не са били в критично състояние. При тях лекарите констатирали леки медицински проблеми като високо кръвно налягане, свръхтегло, сърдечни смущения. „Но в общи линии нищо, което можем да определим като сериозно предхождащо заболяване“, казва патоложката.

Нейният извод гласи: „Дори млад и предполагаемо съвсем здрав човек може да умре от Ковид-19“.

Лекарите се натъкнали и на една находка, която изненадала всички. Белите дробове на починалите наистина били тежко увредени, но при половината от тях патолозите установили и гъбична инфекция. Именно тя предизвикала деградацията на жизнено важните органи. Тези гъбички били резултат от заразата с коронавируса.

Находката на лекарите от Регенсбург показва колко е важно да се извършва детайлна аутопсия на хората, починали в резултат от зараза с коронавируса. „От аутопсиите научаваме много“, казва д-р Еверт.

„Ако не бяха с Ковид, тези хора щяха още да са живи“

Резултатите на патолозите от Регенсбург са еднозначни, а проучването им беше публикувано в научното списание „Virchows Archiv“.

За да може със сигурност да се отговори на въпроса колко от заразените с коронавирус пациенти впоследствие умират „от Ковид-19“, а не „с Ковид-19“, трябва да бъдат направени доста повече аутопсии, а клиничните находки да се анализират прецизно във всеки отделен случай, казва д-р Еверт. Но на базата на своето проучване тя е категорична:

„Ако не бяха с коронавирус, седем от тези осем пациенти с много голяма сигурност щяха още да са живи“.

Проф. Чорбанов: Над 50% от хората няма да реагират на вируса, защото имат преимунитет от предишни срещи с коронавирусиНад половината от хората, които се срещнат с К19, няма да реагират на вируса, защото имат преимуните…Jan 26 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!