Тя е много уморена и постоянно иска да спи. Оказа се, че причината е в гърлото

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Щитовидната жлеза произвежда хормони, които регулират метаболизма и клетъчния растеж и пряко засягат състоянието на организма като цяло. Според статистиката нарушения на щитовидната жлеза се наблюдават при всеки трети човек. Нарушенията могат да бъдат различни, както и болестите, които провокират. Основното нещо е да разпознаете проблема навреме и да потърсите помощ.

1. Тъга и депресия

Един от признаците за неправилно функциониране на щитовидната жлеза е песимизмът. Малко тъга понякога дори е полезна, но ако меланхолията изведнъж започне да ви преследва постоянно, може да се наложи да проверите щитовидната жлеза.

2.Запек

Да да. В някои случаи причината за проблема е щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза, а не червата или стомаха.

3. Липса на сън

Ставането от леглото сутрин е трудно за всички. Но ако във вашия случай думата „трудно“ вече може да бъде заменена с „невъзможно“, най-вероятно проблемът е в щитовидната жлеза. Ако продължавате да се чувствате „на автопилот“ през целия ден и постоянно искате да спите, най-добре е да посетите лекар.

4. Суха кожа, косопад

Хипотиреоидизмът (липса на хормони на щитовидната жлеза) много често води до суха кожа. Често причината за промените в структурата на кожата се крие в бавния метаболизъм. В резултат на това косата също става слаба и чуплива и започва да пада.

5. Наднормено тегло

Да, разбира се, най-често напълняваме, когато ядем твърде много, и не можем да преодолеем навика да се шмугнем до хладилника през нощта. Въпреки това, ако внезапно сте придобили всичко, без да промените диетата или начина си на живот, може да си струва да проверите щитовидната жлеза.

6. Липса на интерес към секса

Неправилното функциониране на щитовидната жлеза води до намаляване на либидото.

7. Мускулна болка и напрежение

Хората, които поне по някакъв начин са свързани със спорта, не трябва да обясняват защо понякога се появяват напрежение и болка в мускулите. Въпреки това, ако постоянно изпитвате дискомфорт по време на обичайните си физически дейности, си струва да помислите за посещение при лекар.

8. Ускорен пулс

Ако сте се влюбили, значи всичко е наред – при вида на обекта на сънищата сърцето неизбежно ще започне да изскача от гърдите. Но ако изглежда, че няма за какво да се тревожите и да мечтаете, а сърцето ви изведнъж започне да бие неравномерно, консултирайте се с лекар.

9. Световъртеж

И не само. Ако забележите, че вниманието и паметта ви изведнъж започнаха да работят на скокове, след това си спомняте нещо, след това забравяте, след това се отпускате, след това се концентрирате, най-добре е да проверите щитовидната жлеза. Разбира се, хората са просто разсеяни и забравящи по природа. Но ако това не е за вас, вие знаете какво да правите …

10. Високо налягане

Високото кръвно налягане може да се дължи на неизправност на щитовидната жлеза. Въпреки че, разбира се, може да има много причини.

11. Повишен апетит и промяна на вкуса

Променил ли се е внезапно вкусът на храната? Не харесвате това, което някога сте харесвали? Или изведнъж усещате просто вълчи глад? Друг възможен знак.

12. Болка във врата или гърлото

Понякога резултат от неизправност на щитовидната жлеза може да бъде и болка във врата или гърлото. Ако нямате настинка, но изведнъж ви боли да преглъщате, най-добре е да се консултирате със специалист.

Има много други съвети как да идентифицирате нарушения в щитовидната жлеза. Например, такъв прост тест: вземете вода в устата си и се опитайте да преглъщате възможно най-бавно, ако в гърлото ви се появят необичайни усещания, време е да отидете на лекар. Но, както знаете, веднага щом се замислим за собственото си здраве, веднага забелязваме признаци на всички болести по света. Навременните посещения при лекаря и тестовете ще помогнат наистина да се намали рискът от заболяването.

Бъдете здрави!

6 продукта, които убиват щитовидната жлезаЩитовидната жлеза е много важен, но и особено чувствителен орган. Функциите ѝ могат да бъдат нарушен…Nov 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!