ТЪЖНА ВЕСТ: Отиде си проф. Мирослава Кортенска

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Известният драматург, театрален критик, културолог, медиен експерт и преподавател проф. Мирослава Кортенска почина тази вечер, след като не успя да пребори коронавируса. Тъжната вест съобщи нейната дъщеря Веси Господинова.

Проф. Кортенска прекара повече от месец в реанимацията на Първа градска болница, където лекарите се бориха за живота й. Тя изпадна в кома след усложненията, породени от ковид-19 и така и не дойде в съзнание. Смъртта е настъпила днес в 18 часа.

Отиде си майка Екатерина, игуменката на красивия манастир в Белащица (снимки)Майка Екатерина се пресели в по-добрия свят, тъгуват монахините в манастира „Св. Георги“ над Белащиц…Apr 4 2021vijti.com

Мирослава Кортенска е родена е на 5 ноември 1953 г. в София в семейството на актьора Стефан Кортенски и актрисата Веса Кортенска. Завършва ВИТИЗ в София, при проф. Любомир Тенев.

От 1976 до 1991 г. работи като драматург в Драматичния театър в Стара Загора и в Държавния сатиричен театър. От 1993 до 1996 г. е преподавател и заместник-декан на Магистърски факултет в Нов български университет (НБУ). Ръководител на магистърска програма „Журналистиката като четвърта власт“ на НБУ и Американския университет в Благоевград.

През 1997 г. е съветник в Комисията по култура и медии в 38-о Народно събрание и експерт по написването на Закона за електронни медии. От 2002 до 2005 г. е член на Художествения съвет на Българската национална телевизия (БНТ).

От 2008 до 2010 г. е член на Художествения съвет на Българското национално радио (БНР), програма „Христо Ботев“. След това, от 2009 до 2011 г. е автор и водещ на предаването „Врата към Европа“ по БНР, програма „Христо Ботев“. Предаването получава две награди от Комитета по образование на Европейската комисия през 2009 и 2010 г.

Автор е на множество коментари, статии и анализи по болезнени въпроси на българския преход в електронните и печатни медии на България.

Lupa.bg изказва съболезнования на близките и на студентите на проф. Мирослава Кортенска! Светла й памет!

Отиде си обичаната и уважавана проф. Радка Влахова. Поклон!На 66-годишна възраст почина уважаваният преподавател от Софийския университет проф. д-р Радка Влахо…Jan 23 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Кървавото писмо на Слави Трифонов полетя към Борисов: Бесен съм,…
error: Content is protected !!