Тъжна вест! Отиде си голямата българска цигуларка проф. Елисавета Казакова

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Отиде си голямата българска цигуларка проф. Елисавета Казакова. Родена през 1948 година в Пловдив, Казакова започва да учи цигулка на 6-годишна възраст при Петър Станчев. На 11 години е солистка на Пловдивската филхармония под диригентството на Добрин Петков, Иван Спасов и Месру Мехмедов.

Завършва Държавната музикална академия при проф. Георги Бадев, след което специализира при проф. Петър Христосков.

Мъж с пневмония без К-19 почина след отказ да бъде приет в болница. Опечалената съпруга: Беше гол, плачеше, молеше се за помощ Поредната нелепа смърт предизвика гневни реакции в социалните мрежи. Случаят на 62-годишен мъж от Г…Nov 29 2021vijti.com


След 1977-ма година е редовен преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

По време на дългата си кариера проф. Елисавета Казакова печели лауреатски звания и награди от престижни конкурси, гостува с голям успех на утвърдени фестивали в различни краища на света.

Концертира активно и като солист на симфоничните оркестри в България. Почитателите на класическата музика ще я запомнят като изпълнител с прецизна и овладяна техника, но и с ярка индивидуалност и подчертан личен почерк.

Поклонението ще бъде на 1 декември в храм „Свети Седмочисленици от 15.30 часа.

24 часа: Почина Яна ЯнчеваТъжна вест съобщават 24 часа и Пловдив24. Почина Яна Янчева, музикалният мениджър, който за първи пъ…Nov 29 2021vijti.com


Източник: plovdiv24

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!