Тест: Броят се на пръсти тези, които могат да видят камбанката за 11 секунди

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В новия пъзел сред блестящите ключове с различни форми и цветове е скрита камбанка. Вашата задача е да я намерите, но имате 11 секунди, за да направите всичко. 

Британското издание The Mirror предлага да проверите наблюдателността си. Днешният пъзел тества вашите умения за наблюдение и внимание към детайла.

Игрите и предизвикателствата за тренировка на мозъка са чудесни за подобряване на паметта и концентрацията. Като отделите време за решаване на интересни тестове, можете да превключите вниманието си и да принудите мозъка си да работи по различен начин.

Освен това визуалните пъзели са чудесен начин да се забавлявате. Този последен пъзел обаче може да ви накара да отделите повече време за него, отколкото предполагат авторите му.

Новият пъзел е измамно прост, но само 3% от участниците в теста са успели да намерят камбанката, скрита сред ключовете, за 11 секунди. Според създателите на пъзела има три основни вида илюзии, но всички те съчетават изкуство и наука, използвайки хитър трик, за да ви накарат да отклоните ума си от задачата, която ви предстои.

На изображението можете да видите много сребърни, бронзови и златни ключове, които се пресичат един с друг. Всеки от тях блести, създавайки усещане за триизмерност.

Ключовете имат няколко различни форми, които се повтарят в цялото изображение, но пъзелът включва и изобилие от прави линии. Всичко това заедно създава илюзия, в която камбаната е умело скрита чрез подобни форми и нюанси.

Блестящите и искрящи предмети се повтарят и пречат на човек да изпълни бързо задача, отвличайки вниманието от основната цел. В този случай е лесно да пропуснете камбанката, защото човешкият мозък се фокусира върху скоростта на изпълнение на задачата, а не върху обекта, който се опитваме да намерим. Ако все още не сте намерили камбаната и искате подсказка, погледнете отново долу вляво на изображението.

Можете да проверите сами, като разгледате снимката по-долу.

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!