Тежка прокоба тегне над Михнева

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Прокоба е надвиснала над журналистката Маргарита Михнева в последната година от живота ѝ. Приятели на легендата на БНТ споделиха, че след като в края на 2023-та тя постъпила в психиатричното отделение на Александровска болница с тежък нервен срив, сега е била настанена в хоспис. Частният дом за възрастни хора се намира в полите на Витоша и най-елитният в столицата.

Там старините си карат и други известни българи. Месечната такса за престой е между 3 и 4 хиляди лева в зависимост от грижите, които изисква конкретният пациент. Михнева е била настанена там от единствената си дъщеря Неда, писаха медии. Тя се бе прибрала от Швейцария, където живее заедно с богатия си съпруг и двете си деца, за да се погрижи за майка си преди коледните празници. Неда първоначално имала желание да я прибере при себе си, но състоянието на 72-годишната журналиста не позволявало транспортирането ѝ със самолет в чужбина, поне не и на този етап.

Оказва се, че емблематичното лице на БНТ повтаря тежката съдба на своите майка и сестра и семейната прокоба, надвиснала над фамилията им, я е застигнала, споделят нейни близки. Навремето Михнева е разказвала, че майка ѝ е страдала от психическо заболяване в края на дните си и е издъхнала в старчески дом. По-голямата ѝ сестра също си отива след престой в психиатрично заведение. Здравословните проблеми от този вид не са изключение за членовете на фамилията на тв легендата. „Моите родители починаха в мъки и продължително боледуване. Човек обикновено повтаря съдбата на тези, които са го създали. Не можеш да избягаш от корена си“, казва пророчески в свое интервю преди десетилетие тв легендата. Подробности за настоящото ѝ състояние почти няма. Най-близката ѝ приятелка казва единствено, че Маргарита се е стопила заради тежките здравословни проблеми, които ѝ се струпаха напоследък.

Припомняме, че миналото лято Михнева сподели публично, че 20 години след като е преборила успешно рака на гърдата, е била диагностицирана и с рак на костите. Той ѝ е бил открит от лекарите при рутинна проверка през 2021 г. Последвала спешна операция, продължила часове. Били ѝ отстранени три ребра. „Ужасяваща диагноза е това, на никого не пожелавам да я чуе. Нищо не ме болеше, отидох просто на рутинен преглед, направих си изследвания и хоп – отново се оказах онкоболна. От рака на гърдата съм имала разсейки в костите. Изрязаха ми три ребра – седмо, осмо и девето. Такава операция за първи път се правеше в България. Мислех да се оперирам в Швейцария.

Шефът на дъщеря ми щеше да помогне, но казаха, че могат да ме оперират най-рано след 4 месеца, което при агресивен рак e доста време. Няма да крия – много болезнена операция беше. Болеше доста силно, като излязох от упойката“, сподели тогава журналистката. Тя не падаше духом и бе твърдо решена пак да победи болестта. Подложи се на серия от химиотерапии, които според специалисти може да са довели до психическото разстройство, което я връхлетя през декември 2023 г. Организмът ѝ не издържал и тя рухнала и психически, и физически. Сега Маргарита Михнева била в добри ръце и грижите за нея били денонощни. По всяка вероятност щерка ѝ Неда ще пътува често между Швейцария и България, за да я посещава. Ако състоянието ѝ се подобряло, щяла да я вземе при себе си в чужбина.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!