Съпругът на починалата 29-годишна родилка с тежки думи към болницата, показа последните думи на жена си:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вчера случай с 29-годишна жена от Русе , която почина малко след като роди здраво детенце с цезарово сечение, предизвика вниманието на медии и социални мрежи. Дали става дума за поредната лекарска грешка или безхаберие на персонала в болницата? На такова мнение е съпругът на починалата млада жена.

„Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето.

Отговорност ще търся до последно. Искам да съм последният човек, който изтърпява тази мъка”. Това са думи на Мартин Симеонов – съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе .

Мартин Симеонов

Мъжът посочи, че по време на раждането детето се задушава и се налага Цезарово сечение.

„То е извадено живо и здраво, проплаква веднага. Жена ми също е добре. 14 часа след това, цяла нощ сме си писали. Имаше страшно големи болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 3:40 ч. сутринта ми пише: „Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя”, допълни той.

Според Симеонов никой не е проверил какво се случва с родилката.

„Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ „Канев” е откога децата се носят при родилките в интензивно отделение. На нея два пъти са ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта”, каза още мъжът.

телефонен чат

Последният чат на починалата родилка със съпруга ѝ

От болницата пояснили, че причината за смъртта била белодробна емболия.

„Това ми го казаха, когато бях до трупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е починала в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения”, допълни мъжът на починалата жена.

По думите на Симеонов, ако е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо. „Тя става, за да повика жената, че много я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили – не е ясно… когато са се наспали”, е мнението му.

Детето е момченце, живо и здраво и се казва Белослав.

„Тя много държеше на това име. Всеки ден идвам и си го гушкам, защото е частица от нея. Нямам врагове, но на най-големия си враг не пожелавам такова нещо”, каза Мартин.

Бащата на почернения мъж беше категоричен, че трябва да има съд и затвор за всеки, който не си върши работата.

„Тази, която е правила операцията, вече е била осъждана веднъж условно. Би трябвало сега да влезе в затвора и да излежи присъдата си”, коментира той.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!