Слави Трифонов разкри стряскащи данни за мащаба епидемията у нас – къде е истината?

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Както винаги, Слави Трифонов отново демонстрира силна гражданска позиция, която обаче е доста по-различна от тази на управляващите. Шоуменът направи няколко елементарни изчисления, с които сериозно разклати публикуваните до момента данни за мащабите на заразата с коронавирус у нас:

„На цифрите не им пука от емоциите.

Те не разбират от страх, от радост, от любов – те са си просто цифри. Затова аз, сега, ще ви сервирам малко цифри, а емоциите оставям за вас“, така започва статус на Слави Трифонов в личния му фейсбук профил.

„Според данните на НСИ през 2018 година сме били 7 000 039 човека. Значи, сега сме, предполагам, по-малко, може и да сме повече, дано, но да караме по точните цифри.

Значи – 7 000 039 човека. Толкова сме. Толкова живеем в България. Вирусоносителите по днешни данни на кризисния щаб са 611 човека. Ще ви помогна и ще сметна вместо вас. Процентът вирусоносители, спрямо цялото население на България, е 0,00872852. Само искам да отбележа, че от тези 611 човека, голямата част дори не са болни, а са вирусоносители.

По законите на България за епидемия се смята, когато на 10 хиляди души население има 200 болни. Това означава, че на 7 милиона население трябва да има 140 000 болни. А те са 611. Значи цялата държава е затворена, не работи, не функционира, хората губят работата си и са затворени по къщите си, не могат да ходят в парковете и са принудени всеки ден да гледат по телевизията страшните констатации и заплахи на двама генерали заради….нищо!

Извинете ме, не заради нищо, а заради 0,00872852 процента. Това казват цифрите, а емоциите оставям на вас“.

Слави доказа, че е голям: дари огромна сума на Александровска болница за борба с коронавируса: Не думите, а делата показват, какъв е човек. В момент, когато съпричастността и добротата са особе…Mar 20 2020vijti.com

Източник:зажената

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!