Слави: С решението да не плаща наем на офиси в НДК, ГЕРБ ще спести 700 000 лв.

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Правителството е решило да подари на ГЕРБ офиси на два етажа в малкото НДК за период от 10 години. Това пише Слави Трифонов в своята Facebook страница, като коментира материал на вестник „24 часа“ във връзка с решението на кабинета „Борисов“ относно офисите на управляващата партия.

Слави Трифонов пита: Koe новогодишно изказване подкрепяте?Слави Трифонов публикува анкета във „Фейсбук“, в която пита: Кое изказване подкрепяте? Toва на Румен…Jan 3 2020vijti.com

„Ще поясня – правителството на Бойко Борисов е решило да даде безплатни офиси за 10 години напред на партията на Бойко Борисов. Досега партия ГЕРБ е плащала по 5500 лева на месец за офисите в малкото НДК. С това решение на правителството ГЕРБ ще спести близо 700 000 лева. И тия 700 000 лева ще отидат при онези над 20 милиона лева, спестени от ГЕРБ. Спестени, благодарение на партийните субсидии“, коментира още Трифонов и продължава:

„ГЕРБ е първата партия, която получава безплатен офис с решение на правителството. И какво стана днес? От партия ГЕРБ съобщиха, че другите партии, като БСП, НФСБ, Атака, ВМРО също ще могат да получат безплатни офиси. Много ни успокоиха – безплатни офиси ще има за всички от сърце.
Сега да ви припомня нещо – миналото лято депутатите приеха субсидията да бъде 1 лев на глас.

И понеже 1 лев на глас била малка партийна субсидия, Народното събрание реши партиите да получават офиси безплатно.
Субсидията от 1 лев обаче изтрая само 5 месеца – от август до края на декември миналата година. В началото на декември депутатите гласуваха субсидията от 1 лев да се увеличи на 8 лева на глас. И сега забележете – с увеличението на субсидията, депутатите не премахнаха веднага възможността да получават безплатно офисите.

Както, между другото, не премахнаха и неограниченото финансиране на партиите от бизнеса. То беше въведено също с аргумента, че 1 лев субсидия е малко.
Това е безпардонна наглост и истинска подигравка с хората, гласували на националния референдум. Пък и с всички данъкоплатци.

Ако субсидията беше 1 лев, през 2020 г. ГЕРБ щяха да получат 1 милион лева. Но сега ГЕРБ ще получат над 9 милиона лева партийна субсидия. ГЕРБ е и първата партия, която нагло ще компенсира онези 5 месеца с 1 лев субсидия с безплатен офис за 10 години напред“, отбелязва още Слави.

„Да обобщим. Към днешна дата партиите имат хем 8 лева субсидия, хем безплатни офиси, хем безвъзмездно финансиране от бизнеса.
Чудесна врътка, нали? Врътка, която се случва с любезното съдействие на правителството и е за сметка на всички данъкоплатци.

И сега бих могъл да кажа, че „Няма такава държава“, след това бих могъл да попитам: „Уважаеми зрители, спите ли?“ Обективно бих могъл да ви кажа, че ми писна да казвам, че няма такава държава и да ви питам спите ли, обаче истината е, че не ми е писнало. Защото силата е в истината и затова за n-ти път ще кажа: „Няма такава държава“ и „Уважаеми зрители, спите ли?“, завършва коментарът на Слави Трифонов.

Първи сблъсък между Слави Трифонов и ЦитиридисПряк телевизионен сблъсък изправи един срещу друг двете вечерни предавания, които са се впуснали в н…Jan 28 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!