СКАНДАЛ: Ето как „изследват“ за коронавирус у нас

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Потресаващо безхаберие за коронавируса и неговото изследване у нас разкри разказ на българската режисьорка Красимира Дамянова, която е поискала да се изследва след като е кацнала днес в София от Милано, провинция Ломбардия, където има огромно огнище на заразата.

Изолираха 11 селища в Италия заради коронавирусаИталианското правителство обяви вчера, че ще предприеме мерки за изолирането на 11 селища, повечето …Feb 24 2020vijti.com

„Защото съм отговорен гражданин и още преди да се прибера решавам да отида да се изследвам за короната… Отивам първо в Окръжна – там ми казват „тук е спешно, не правим такива тестове“, а къде да отида ги питам аз, а те „ами не знаем… ей тук отсреща има лаборатория питайте тях“… Отивам до там, а от там „ами тук не правим такива тестове и не знаем къде да ви пратим“, пише българката в социалната мрежа фейсбук.

И добавя, че след като е звъннала на спешния телефон 112, от там я свързали с „Бърза помощ“, откъдето пък я пренасочили към здравното министерство. Там дежурен служител я помолил да изчака и затворил. Обадил й се след малко и й обяснил, че макар да се връща от Милано, ако искала сама да се изследва, трябвало да се бръкне с 200 лева, в противен случай трябвало да изчака появяването на първите симптоми и пак да „звънне“ на 112. Инкубационният период на коронавируса според последните изследвания е над 14 дни, както се смяташе първоначално. Освен това има няколко случая по света на преносители на инфекцията, които не са се разболели от него, но са заразили обкръжението си.

Дамянова съобщава още, че на софийското летище никой от полета от столицата на Ломбардия не е бил проверен за наличие на клинична картина.

Италия затваря барове и училища в 10 града заради коронавирусаНай-малко девет града в област Ломбардия и един в област Венето в Северна Италия затвориха баровете,…Feb 23 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!