Семейство чака 9 години края на света в мазе: Най-малките от шестте деца на фамилията изгубили способността да говорят

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви припомним една история от не толкова далечната 2019 година, която доказва, че дори в съвременния свят на развити комуникации и всякакви технологии човек може буквално да изтрие себе си от лицето на Земята. Става дума за случай от преди 3 години, когато холандската полиция откри семейство, скрито в мазето на отдалечена селска къща, където, според сведенията, прекарало девет години „в очакване на края на света“.

Открит е мъж, за когото се смята, че е баща на семейството, и шест негови деца на възраст между 18 и 25 години близо до село Руйнерволд в северната провинция Дренте.

уединена къща със стопанство

„Никога досега не съм срещал нещо подобно“, каза на пресконференция кметът Роджър де Грут. „Полицията започна разследване, след като получи сигнал от загрижен човек за условията на живот на семейството и откри хората“, каза Де Грут.

„Те са живеели изолиран начин на живот“, уточни кметът и добави, че фамилията се крила в чифлик през последните девет години.

Няколко от децата пък не са били официално регистрирани.

чифлик Холандия

Много въпроси остават без отговор и полицията разследва всички сценарии, добави кметът. Някои от откритите не са имали представа, че съществуват други хора, информира местната телевизия. Социални работници пък информираха, че някои от по-малките деца изгубили способността да говорят.

Полицията била сигнализирана, след като мъж на около 25 години, за когото се смята, че е най-големият син на семейството, влязъл в селски бар в неделя вечерта. Разстроеният холандец, немит и облечен със стари дрехи, казал, че „не е бил навън през последните девет години“, обясни собственикът на бара Крис Вестербек. „Той каза, че никога не е ходил на училище и изглеждаше много объркан. Говореше по детски“, диви се Вестербек.

холандец уединение

Младежът, който разкрил местонахождението на семейството си

Мъжът му казал, че е избягал и спешно се нуждаел от помощ. Тогава съдържателят на бара се обадил на полицията. След разследване полицията открила скрито зад шкаф стълбище, водещо към мазе. В него се криело психо семейството.

полиция издирване

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!