Секретен доклад: Фандъкова „опрости” 634 000 лв. на наематели

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Поредна общинска далавера в София, разкрита от Lupa.bg! Редакцията ни се сдоби с таен доклад, изпратен директно на бюрото на кмета Йорданка Фандъкова, който показва огромни пропуснати ползи в „Район Младост” от несъбрани наеми. Става дума за точно 633 849,29 лева без лихвите, доказва документът, с който редакцията разполага.
За съжаление парите са безвъзвратно загубени, понеже е изтекъл давностният срок за тяхното събиране. Одитът е приключил в края на май 2019 г. и е направен от дирекция „Вътрешен контрол” в столична община „Район Младост”.
Мариан Бачев: Желая от сърце на Йорданка Фандъкова да е здрава и да се сгромоляса с все сила на предстоящите избориМариан Бачев се вбеси от идеята за рушвет Сложиха му скоба, докато води детето си на градина, съветв…Sep 15 2019vijti.com

По закон разкритата далавера е изпратена на отчет директно на кмета на София, районният – арх. Румен Русев, няма думата. Оттук обаче следите му се губят. Според нашият източник причината Фандъкова да спести публичното оповестяване на престъплението, което по буквата на закона попада в графата „особено големи размери”, е предизборната кампания. По същия начин бе прикрит и докладът за закононарушенията в размер на 16 млн. лева в общинското дружество „Чистота Искър”, за което сайтът Lupa.bg пръв съобщи.
Ето и резултатите от проверката по начина, записан от одиторите:
Несъбраните вземания от наематели на жилища за жилищен наем, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност или поради смърт на лицето са в размер на 190 934,40 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Несъбраните вземания от наематели на жилища за такса битови отпадъци, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност или поради смърт на лицето са в размер на 18230,33 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.
Несъбраните вземания от наематели на помещения, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 126 975,34 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.
Несъбраните вземания от наематели на терени, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 288 755,60 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.

Несъбраните вземания от наематели на паркинги, които вече не може да се съберат, поради изтекла давност са в размер на 27 183,95 лева. Към щетата от тези несъбрани вземания следва да се добавят и прилежащите лихви.
Изводите за начина на работа на общинската администрация, оставане на вас, нашите читатели.
Източник: Лупа
Режисьорът и актьор Владислав Карамфилов – Влади Въргала: Фандъкова е от малкото политици с моралАктьорът и режисьор Владислав Карамфилов – Въргала, неведнъж е изразявал подкрепата си за кмета на с…Sep 15 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!