Румен Петков: Борисов лъже просташки. Опитва се да управлява чрез лъжа, измама и заплахи

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Премиерът Борисов излъга просташки. Той обяви на Деня на храбростта равносметка за 30 000 починали в Европа. Числото беше категорично опровергано, заяви Румен Петков от АБВ, цитиран от КРОСС.
След това премиерът прехвърли нещата към Великобритания. Велик срам за Борисов.
Борисов за пореден път насади омраза между живеещите в България и работещите вън от страната ни.
Борисов заплаши, че по примера на Германия, отново ще въведе противоепидемични мерки.
Анализът сочи:

Миролюба Бенатова: Ясно е, че пак ще има мерки. Борисов ще затвори всичкоКато засилят тестването на персонал в социалните заведения, както и на хората там, много бързо откри…May 7 2020vijti.com

Решението на немското правителство е, че при нарастване на новите случаи в 7-дневен период до повече от 35 случая на 100 000, ще бъде разгледано връщане на ограничителните мерки. Това означава в Германия да има близо нови 2 800 заразени на ден. Ако приложим немската формула за България, това би означавало у нас да имаме общо 245 нови случая на ден. При прогнозата на Борисов за 100 нови случая на ден, би означавало, че ограничителните мерки могат да бъдат възстановени още в следващите дни. Препоръката ни към Борисов е да борави внимателно с числата и да взема предвид установените епидемиологични стандарти за отчитане на заболеваемостта, тъй като всякакви такива произволни твърдения и подхвърлени цифри само и отново пораждат несигурност и паника, особено в бизнеса.

Ние от АБВ заявяваме, че тази заплаха не почива на реални факти. Но подчертаваме отново, че ПП АБВ НИКОГА НЕ Е БИЛА ПРОТИВ НАЛОЖЕНИТЕ МЕРКИ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗАТА, но се противопоставяме на действия, които придобиват уродлив характер. Смятаме, че от изминалите месеци България трябва да извлече необходимите уроци. Поради това настояваме премиерът и правителството да отговорят на някои от следните въпроси:

Кога ще бъде направен цялостен анализ на допуснатите грешки по време на кризата?

Защо Европейският център за превенция на заболяванията на 5 май постави България на първо място в Европа по ръст на регистрираните заразени?

Защо стигнахме до такъв висок брой близо 200 заразени медици? Това е престъплението на Министерски съвет и настояваме за поемане на отговорност.

Какво и кой наложи редица безсмислени ограничения като КПП-та между градовете? Те ангажираха огромен ресурс на МВР, а така обявеният „пик“ след Великден беше безумна хрумка на няколко комплексари.

Поради некомпетентно и сега нямаме  виждане за развитието на страната, след кризата. Защото такова нямаме в последните 10 години. Отговорът е некадърие – Борисов.

Цветан Цветанов с остра критика към Борисов: Правителството предизвика конфронтацията с президента. Борисов депресира хората с приказки за „ковчези“. Мерките са неадекватниНастроението в страната е неблагоприятно за управляващите. Дефицитът в управлението е по-голям, отко…May 8 2020vijti.com

PETEL.BG

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
България в момента се управлява от хунта. Не вярвах това,…
error: Content is protected !!