Проф. Кантарджиев: Случаите вероятно ще минат 200 дневно, по-трудно се заразява сега

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„В момента е по-трудно е човек да се зарази по няколко причини. От една страна лекото протичане на коронавируса и без симптоми намаля риска да се предава инфекцията. Слънцето не ликвидира вируса, но рязко го намалява да се разпространи – до минимум. Съветвам още две седмици да не се събираме, да не правим сватби, религиозни сбирки и други събирания на закрито” ,каза проф. Тодор Кантарджиев пред Нова Тв. Той заяви, че не трябва да се вика и пее, тъй като дори и без симптоми може да сме преносители.   Професорът потвърди, че се очаква в следващите дни дневните случаи да минат 200 дневно.

Проф. Кантарджиев: Чакаме слънцето и вятърът да прогонят вируса Наистина мога да заявя, че нищо, което сме казали, не е станало по различен начин С Община Бургас…Jun 11 2020vijti.com

Проф. Кантарджиев каза, че няма да иска да се затваря каквото и да е места, но трябва да се увеличи контролът по заведения и обществени пространства.

„Прави впечатление,  че малко европейските страни допускат публика на стадионите си като нас – поведението  на феновете е рисково.  Разумните хора няма да ходят на нощни барове. Могат да танцуват на открито и да слушат музика”, каза епидемиологът.

Той каза, че не може да се сравни ситуацията сега и през март когато бяха поставени КПП-тата. От една страна тогава е било опасно заради студеното време и премесването на вируса с грипа.

„Тогава хората не знаеха  как да се предпазват, през тези месеци, ако имаше такъв ръст, щеше да е ужасно”, каза професорът.

Кантарджиев: Стягаме мерките след 15-и юни при траeн ръст на заразените: Стягаме мерките след 15-и юни при траeн ръст на заразенитеАко забележим тенденция за увеличаване на заразените с коронавирус след 15-и юни, или пък има затруд…Jun 7 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!