При Живков беше по-добре! Само 22% от българите не са съгласни с това твърдение

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Само 22 на сто от българите смятат, че твърдението „При Живков беше по-добре“ не е вярно. Това показват данните от провокативен сондаж на „Галъп интернешънъл“, с който е тествано отношението на хората у нас към поредица крилати фрази или откровени клишета в десетилетията след 1989 г. Цели 45 на сто от нашенците смятат, че по време на дългогодишното управление на Бай Тошо в България се е живеело по-добре, а 33 процента казват, че нямат мнение по този въпрос. Близо три четвърти от пълнолетните българи споделят популярната (само)иронична фраза от социалните мрежи: „Съсипаха я тази държава“, а още повече са тези, които са убедени, че в България има мафия (80%)

Внукът на Тодор Живков, който носи неговото име, мина под венчилотоВнукът на Тодор Живков, който носи неговото име, мина под венчило с майката на децата си – красивата…Oct 3 2019vijti.com

Единственото по-сигурно от това е само, че преди доматите са били истински – за разлика от сега. Цели 84% подкрепят това твърдение, докато едва 3% смятат, че сега червения зеленчук е по-качествен.

Над 70% от хората твърдят, че т. нар. преход у нас всъщност не е свършил, а 42% са убедени, че „никога няма да се оправим“.

По 54% смятат, че всички са маскари или че демокрацията ни е отнела много, показват данните от допитването проведено в периода между 1 и 8 ноември сред 835 души.

Изследването разкрива и тотална липса на информираност сред хората у нас по въпроса за ролята на Държавна сигурност в живота ни. Почти равни са процентите на хората, които смятат ДС за виновна (32%) и тези, които смятат ДС за невинна (27%). Всъщност по този въпрос най-много са хората без мнение – цели 41 процента.

Крилатата иронична фраза „Костов е виновен“ намира подкрепа сред 49% от анкетираните.

Въпросите за миналото, както може да се очаква, показват разликите в поколенията. Новите генерации почти не знаят дали Костов, Държавна сигурност и т.н. са виновни. Естествено, младите са и най-оптимистично настроените: отчетливо не се съгласяват, че „никога няма да се оправим“, коментират от „Галъп интернешънъл“.

Източник: OFFNews

Почина генералът от КГБ, свалил Живков от властПочина бившият съветски посланик у нас и генерал-майор от КГБ Виктор Шарапов, за когото се смята, че…Nov 8 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!