Повехна руското лале – ВСУ унищожи най-мощния миномет в света (видео)

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Въоръжените сили на Украйна за първи път в съвременната история унищожиха самоходна артилерийска установка 2С4 „Тюльпан“. Военните специалисти са категорични, че именно руското „Лале“ е най-мощният миномет в света.

Кирил Петков пред Ди Велт: Невероятно е, че 20 процента от българите все още подкрепят Русия„Невероятно е, че 20 процента от българите все още подкрепят Русия“, казва министър-председателят Ки…May 22 2022vijti.com

ВСУ публикуваха снимки и видео от района на Рубежне, на които отлично се вижда как удрят именно руски „Тюльпан“.

Най-смешното е, че в случая на украинските защитници са помогнали видеа на руски пропагандисти, славословещи нашествието в Укройна. Чрез техните записи ВСУ е открило точната геолокация на въпросната установка, която разруши Павлоградския мост и обстелва Северодонецк.

„Това е първото документално потвърждение за унищожаването на самоходни оръдия от този клас не само в тази война, но като цяло в съвременната история. Вярвайте във въоръжените сили на Украйна! Слава на Украйна!“, доволни са от ВСУ.

Руските нашественици съсредоточават основните си сили в района на Луганск и се опитват да превземат Северодонецк.

Ръководителят на Луганска област Сергей Гайдай потвърди, че руските пропагандисти със своите видеоклипове са помогнали за коригиране на огъня за въоръжените сили на Украйна.

„Благодаря на руските пропагандисти за бакшиша. Те парадираха, а сега няма какво да се събират в чували. И така ще бъде с всички“, каза Гайдай.

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!