Пловдивската ясновидка, залята с киселина: И 1 милион да ми платят, нищо не могат да ми върнат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Соченият за извършител не признава вина, Районният съд потвърди ареста му

51-годишният Веселин Вълчанов от Враца, обвинен за помагач на съгражданина си Йордан Цветанов в заливането с киселина на гадателката Тони в дома ѝ в Пловдив, опита да се договори за условна присъда. Той постигна споразумение с прокуратурата за 3-годишно наказание с 5 г. изпитателен срок. То обаче не беше одобрено от Районния съд, понеже трябва делото да бъде разделено и друг състав да го разгледа.

Пловдивчанката Антоанета Тодорова е трудноподвижна и за нея се грижат асистенти. Прехранвала се с гледане на кафе и карти. Никога не била получавала заплахи, докато през есента на миналата година не я посетил Веселин Вълчанов. Според прокуратурата той ѝ казал, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. мъжът ходил няколко пъти до дома ѝ, където тя извършвала сеансите.

Вълчанов и 41-годишният Йордан Цветанов се познавали, тъй като живеели в един квартал във Враца. На 14 март те пристигнали в Пловдив и по-възрастният паркирал колата близо до комплекса на гадателката. Той следял за пречки, докато другият, дегизиран с маска, шапка и яке с висока яка, влязъл в блока. Качил се до четвъртия етаж и влязъл през вратата, която била отворена. Щом видяла посетителя, ясновидката го попитала с какво да му помогне. „Аз ще ти помогна“, отвърнал той и лиснал срещу нея сярна киселина. След това бързо напуснал апартамента, върнал се в колата и двамата с Вълчанов потеглили обратно към Враца.

Антоанета Тодорова е получила средна телесна повреда. Лицето ѝ е обезобразено, има изгаряния още по корема, врата, ръцете и краката. Днес за първи от тя дойде в съдебната зала с инвалидна количка, придружена от мъжа с когото живее.

„Постигнали сме съгласие за сключване на споразумение. Съдът да признае Вълчанов за виновен и да му бъде наложено лишаване от свобода 3 г. с изпитателен срок от 5 години“, каза в залата адвокатът на 51-годишния мъж Красимир Баков. Защитникът на другия врачанин Йордан Давчев обаче се възпротиви и заяви, че тъй като двамата са обвинени в едно и също престъпление, но като помагач и извършител. „Ако все пак го позволите, ще направим искане за разглеждане на мярката за неотклонение“, посочи адвокатът.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!