Племенницата на Бойко прави фурор в САЩ, работи с бащата на Фейсбук Марк Зукърбърг

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Международни успехи жъне племенницата на Бойко Борисов – Мария. Тя е сред малкото български гении, завършили един от най-престижните университети в света – „Харвард“. В момента е компютърен специалист и работи заедно със създателя на най-успешната социална мрежа фейсбук – Марк Зукърбърг, съобщава вестник „Ретро“. Самата Мария, която е едва на 25 години, споделя, че бюрото на милиардера Зукърбърг се намира в близост до нейното и всяка сутрин преминава край неговото работно място. Младата дама живее и се труди в Ню Йорк, където е централата на компанията и предизвиква интереса дори на щатските медии.

Бойко Борисов: Предлагам ви мир! „Имате ли по-опитен от мене. Някой, който да се е справил с три кризи – т.нар.гръцка криза или ми…Apr 5 2021vijti.com

В интернет пространството могат да бъдат открити значителен брой статии, посветени на успехите й, с които Мария не парадира. Всъщност тя заминава за Щатите, след като през 2014 г. завършва Американския колеж в София. Приета е веднага в „Харвард“, а първоначалната й идея е да следва медицина там. Още през първата година обаче се запалва по компютърните науки и сменя специалността си. Талантът й в софтуерното инженерство прави впечатление дори на професора, който й преподава.

Той й предлага да стане главен асистент и така Мария е едновременно студентка, но и преподавател, защото провежда упражнения и уроци на над 600 свои колеги от „Харвард“ и „Йейл“. До поста си във фейсбук тя стига още по време на следването си, като първоначално се присъединява в екипа като стажант. Преминава през щателно техническо интервю и покрива всички критерии. След дипломирането си остава да работи там.

Всеки ден минавам покрай бюрото на Марк Зукърбърг на път към моето. Работя в сградата, в която са неговата конферентна стая и бюро и той понякога е на едно от тези две места. Тази стая всъщност представлява постройка с прозрачни стени и винаги можеш да видиш с кого се среща той, което важи и за цялата компания. Освен това всеки петък следобед има Q&A (бел. ред. – въпроси и отговори) сесия с Марк. Всеки, който работи в компанията, може да отиде и да зададе какъвто въпрос иска на Марк – за решенията, които се вземат в компанията, и дори лични въпроси за неговата дъщеря Макс и съпругата му“, споделя в едно от своите интервюта Мария.

Всъщност тя е племенница на бившата съпруга на Бойко Борисов – д-р Стела Костова, която също живее в Америка. Мария е дъщеря на нейната сестра Петя, също лекарка, практикуваща в България. Въпреки че от 18-годишна е в Щатите, поне веднъж годишно Мария си идва за дълга ваканция в България. Тя е изключително близка с дъщерята на премиера Венета, а неговите внуци я обожават и наричат с гальовното „кака Мими“. Племенницата на Борисов е присъствала на всички важни поводи за семейството.

Тя бе и на изписването на второто му внуче Иван, като всъщност първа сподели снимка на малчугана в социалните мрежи. Двете с Венета поддържат непрекъсната връзка и от разстояние. Когато се съберат в България, обичат да правят дълги разходки в околията на Банкя. За момента Мария все още не е семейна и няма дечица. Признава, че родината й липсва, но смята да продължава да се развива в Америка.

Накараха общински работници да облекат тениски с лика на Бойко БорисовТова са работниците на БКС /общинско предприятие/  на Община Стамболийски. Раздадени са им тениски и…Mar 31 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Борисов: Колегата политик Слави Трифонов да поеме отговорност
error: Content is protected !!