Пламен Димитров: 2 лв. за килограм бял хляб до края на годината

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„Инфлацията до края на годината ще стане по 3 пъти по-голяма от миналата година. Цената на олиото вече мина 50% увеличение. Нашите очаквания са цената за килограм бял хляб да достигне 2 лв. до края на годината“. Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов“ Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му цената на газа е скочила пет пъти, а тази на електроенергия над четири пъти.

„Има нужда от спешни мерки за небитовите потребители. В понеделник ще говорим за това с президента Радев и енергийните дружества. Все повече търговци на ток излизат от пазара, отказват да изпълняват договорите си“, сподели той.

Димитров разкри, че КНСБ ще предложи през двустранни договори с НЕК да бъде доставяна два пъти по-ниска енергия на свободния пазар за период 6 месеца, до края на март или април.

„Предлагаме законови промени – КЕВР да върже цената на доставчиците от последна инстанция за себестойността на основните производители“, коментира президентът на КНСБ.

А това би означавало всички на свободния пазар да получат доставки от НЕК.

Целия разговор гледайте във видеото>>> ТУК

Левон Харпанцумян: Цените ще поскъпват докато хората могат да ги плащат„Не сме на прага на икономическа криза, цените ще поскъпват докато хората могат да ги плащат“. Това …Oct 3 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!