Петокласничка се разрида: Не искам да ме вземат от къщи

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Родители настояват за отмяна на Стратегията за детето, била в услуга на чужди интереси, педофилски организации и еднополови семейства.
Петокласничка написа върху картон: „В прегръдките на мама, в прегръдките на тати – там е най-добрият дом за мен!“. Залепи на него две семейни снимки и излезе на протест в събота срещу Стратегията за детето 2019-2030 г. Запитана защо, Ивана Пеева отвърна: „За да не ме отнемат!“. А на въпроса кой й е казал, че може да стане това, момичето отговори: „Всички“. И се задави от плач. В това време родителите й Веска и Радослав вееха трикольора с още около 300 митингуващи на пловдивския протест с надслов: „Да запазим българското семейство“. Веска обясни защо цялото семейство е на площада така: „Не сме съгласни със стратегията! Няма да си дадем децата!”. На въпроса дали е чела документа и кои текстове я карат да мисли, че това може да се случи, отвърна: „Всички видяхме какво става в Норвегия!“.
Тежка икономическа криза в Куба: Въведоха ограничения при покупка на основните продуктиКубинското правителство съобщи, че заради тежката икономическа криза въвежда нормиране на продажбите…May 12 2019vijti.com

Хората, привлечени през социалните мрежи, поеха от Римския стадион, а първата редица разпъна транспарант: „Не пипайте децата! Българчетата не се продават. Бог ще ви съди!“. С трикольори и „Вятър ечи, Балкан стене“ множеството прекоси Главната, скандирайки: „Сърце, душа – за България!“. Протестиращите искат отмяна на стратегията с опасението, че дава правомощия на институциите да се намесват в семейния живот и може лесно да се отнемат деца като в скандинавските държави.
„Защо не казаха, че по европейския финансов механизъм са преведени над милиард евро за приемането на стратегията?“, попита Радослава Камбурова. Според нея държавата се опитва да изземе правата на родителя, макар българинът да е доказал, че може да възпитава децата си. Тя заяви, че педофилски организации в чужбина наливат пари в изковаване на законодателството тук, а децата ни им трябват за донори.

Красимир Ангелов няма деца, но има позиция за стратегията
– че руши християнските ценности. Заедно с останалите той се обяви в центъра й да е семейството, а не детето. Запитан как тогава ще се защити хлапе, което е малтретирано, посочи конституцията. И попита кой би се съгласил да дадат детето му на еднополово семейство.
Според него нямат тежест текстовете, че извеждане от семейството ще се прилага като крайна мярка, когато са изчерпани всички опции за подпомагане в семейството, при крайни форми на насилие или неглижиране и то, ако това е доказано. Красимир заяви, че щом това не е разписано в механизми, лесно ще се изопачи. Не приема, че стратегията задава политиката, а механизмите – в законови и подзаконови нормативни актове.

„А защо законът не се въведе в детските ясли? Защо ще проверяват у нас, а не идат в държавните учебни заведения?“, попита Ивиана Иванова. Когато дъщеря й била на 2,5 г., детето й било затворено на тъмно, понеже се е напикало. Майката подала жалба в общината и получила отговор, че не са открити нарушения. „Експертите са супернекомпетентни!“, отсече тя.
Соня Ангелова постави друг проблем – че неправителствени организации ще получат права като Агенцията за закрила на детето. Видяла в стратегията, че са изредени сред доставчиците на социални услуги. Значи ще получават грантове, за да взимат децата ни, заключи тя. Запитана къде ще ги настани държавата, ако има такива намерения, отвърна: „Децата ще се изпаряват. Нито сме ги убили, нито сме ги пребили. Всичко се прави за пари, няма обективност.
Ако се жалваш, сигналите се връщат по компетентност пак там, където са нарушенията“. И сега имало механизми, но не се спазват.

На въпрос защо не е реагирала в хода на обществената дискусия, която върви с години, жената обясни, че преди 10 дни разбрала за стратегията. Във Фейсбук й излязъл банер за протест. Увери, че прочела цялата стратегия и последните поправки на Закона за закрила на детето. Познавала и приемно семейство, в което жената е на 65 г., синът й е бил 4 пъти в затвора, а сега гледа две приемни деца. Как ще ги възпита?, попита Соня. „Още по-страшно е, че се говори за план да се отнемат 1/3 от децата в България“, добави тя. Запитана къде в посочените документи го е прочела, уточни, че научила във Фейсбук.
Съмишлениците й протестираха с транспаранти: „Ние сме опълчението и Бог е с нас“. Мнозина държаха еднакви разпечатки със силует на дете и думите: „Не се продават! Не се разменят! Не се отнемат!“. Макар да излязоха да заявят позицията си, някои отказаха да говорят, включително жена с табела: „При каква стратегия и Закона за закрила на детето са отгледани и възпитани Ботев и Левски?“.
Източник: Марица
Вече съм зряла жена, но още не мога да преглътна болката, че бях отхвърлено от родителите си детеВече съм зряла жена, но и сега се усмихвам, щом видя баща и дъщеря да вървят заедно… Израснах само д…May 9 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!