Официално: Вечерен час за кръчмите, училището – онлайн и маски на открито

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В 8 области на страната заболеваемостта вече е над 300 на 100 000 души, сред тях Кюстендил, Бургас, София-град и Шумен. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов след срещата му със здравните власти и шефовете на 28-те РЗИ-та. Поради тази причина са предложени нови ограничения, които ще бъдат обсъдени. 

Eто го семейството на здравния министър (УНИКАЛНИ СНИМКИ)Здравният министър проф. Костадин Ангелов е отдаден на работата си, но след натоварените дни у дома …Mar 6 2021vijti.com

Сред предложените мерки са въвеждането на по-ранен вечерен час за нощните заведения, носенето на маски на открито, преминаване на учениците в дистанционна форма на обучение, ограничаване на достъпа до моловете и фитнесите.

„Всичко е под контрол. От нас зависи да продължаваме да държим пандемията под контрол. Това е основната ни цел. Тези мерки ще бъдат предложени на Националния оперативен щаб за ново разглеждане с оглед на хода, който трябва да предприемем. Дали да бъде национален или локален“, подчерта здравният министър.

Проф. Ангелов увери, че изборите ще се проведат в безопасна среда и с всички необходими мерки. Той помоли ситуацията да не се използва за политически цели и заяви, че според него това би било безотговорно държавническо поведение, предаде Би Ти Ви.

„70% от пробите на национално ниво са от британския вариант“, обясни още Ангелов. Те са от областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Хасково, Ямбол.

След секвениране на 413 проби на SARS-CoV-2 – у нас и в Германия, британският вариант на вируса е потвърден при 303 от пробите. Южноафриканският, бразилският и нигерийският варианти на коронавируса не са потвърдени у нас.

До дни ще са ясни мерките, които ще бъдат наложени на областно и национално ниво, каза министърът.

Министър Ангелов-Бъдете спокойни, заведенията отварят! Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март по настоящата ми заповед. Това каза здравният мини…Feb 23 2021vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!