От МОН с извънредна новина за учениците- Все пак Великденска ваканция ще има!

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Пролетната ваканция за учениците отпада и тази година ще се сведе само до Великденските празници от 17 до 20 април. Това е окончателното решение на МОН, оформено със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев от днес, която вече е разпратена до училищата, предава Марица.

Ученик падна от прозорец на училище и загина15-годишно момче загина, след като падна от прозорец на Английската гимназия „Гео Милев“ в Русе. Инц…Jan 21 2020vijti.com

С нея се променя продължителността на предварително планираната пролетна ваканция, която по график трябваше да е от 11 до 20 април – тоест трябваше да започне от понеделник идната седмица и да прелее в почивните дни за Великден.

Сега първите 4 дни от нея стават учебни.

Мотивът в заповедта е неотложната необходимост да се компенсират пропуснато учебно съдържание и занимания на учениците, до което се е стигнало поради прекъсване на учебния процес заради ограничителни мерки срещу разпространението на грип и на коронавируса.

Преди официалната заповед се спрягаха варианти великденската ваканция да не се отнема за всички, а да има гъвкав подход – училища, които по-трудно са преминали към дистанционно обучение, да наваксват, а за останалите да има леки занимания по изкуства, музика, занимания по интереси.
Закуската в силистренско училище: Две филийки с 41 гр. лютеница и 24 гр. сирене Стигат ли 0,50 лв. за закуска на едно дете? Наскоро в рубриката „Аз, репортерът“ получихме снимка …Feb 10 2020vijti.com

Източник:зажената

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!