Отиде си писателят и сценарист Александър Томов

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Известният писател и сценарист Александър Томов е починал вчера сутринта на 76-годишна възраст, съобщиха от семейството.

Отиде си композиторът, открил Паша ХристоваНаричат го човека, поставил основите на професията аранжор в България. За музикантите от зората на е…Feb 9 2020vijti.com

През последните години Томов бе трудно подвижен. Съпругата му Екатерина Томова разказа пред „24 часа“, че преди да почине, той помолил сина си да седне на един стол да гледа телевизия. Дали е имал предчувствие, но последните му думи били: „Искам да бъда кремиран“. И угаснал. Лекарите само потвърдили смъртта.

До края на деня ще се разбере кога е поклонението.

Александър Томов е роден в София на 3 юли 1944 г. Завършва българска филология в Софийският университет „Климент Охридски“ през 1972 г. Член е на Националния съвет за радио и телевизия от квотата на парламента и негов председател от декември 1998 г. до август 2001 г.

След 1997 г. преподава кинодраматургия в Югозападния университет „Неофит Рилски“ и в Нов български университет. По негови сценарии са заснети филмите „Елегия“, „Романтична история“ и „Маргарит и Маргарита“.

През 2014 г. Томов получи отличието „Златен век“.

Източник: Дир.БГ

Отиде си Николай Ганчев-РудиЕдна от легендите на българската пантомима – актьорът Николай Ганчев-Руди е починал, съобщиха негови…Apr 14 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
България в окото на страшни зимни бури, вещаят US метеоролози
error: Content is protected !!