Нов кошмар за НАТО: Русия тества боен рояк изтребители, дирижиран от Су-57

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Нов кошмар за НАНО – Русия е провела експеримент по използване на рояк изтребители Су-35, управлявани от въздуха от изтребител V поколение Су-57, съобщи ТАСС, цитирайки два източника от отбранително-промишления комплекс.

Русия с огромен пробив: Имаме 6 лекарства против коронавируса! В момент, когато най-желаната от всички по целия свят новина е възможно лечение или ваксина срещу…Mar 20 2020vijti.com

„Всичко бе в реални бойни условия. В рояка бе задействана група изтребители Су-35, а ролята на командно-щабен самолет изпълняваше Су-57“, е заявил единият от източниците на агенцията.

Другият пък пояснява, че в бойния ред, който летците наричат рояк или стадо, се води информационен обмен между изтребителите в реално време – информационно-управляващата система на всеки самолет обработва данни както от своите датчици, така и от датчиците на другите. А използването на единно информационно пространство съществено увеличава ефективността при изпълнение на бойните задачи.

ТАСС обаче не разкрива кога и къде се е състоял експериментът.

Както отбелязва военният експерт и главен редактор на сп. „Арсенал Отечества“ Виктор Мураховский, подобни изпитания са важни от гледна точка изграждане на единна информационна система на въоръжените сили на Русия.

„Работите по взаимодействие в боен ред имат важно значение. В перспектива информацията от всички сензори на самолета, а също от ПВО системата, от спътниците, от наземната техника, трябва да постъпва в единна обработваща система, която да създаде общо информационно поле за земя, въздух и космос. И тогава, чрез изкуствен интелект, ще се разпределят бойните задачи, в това число и на авиацията“, пояснява експертът.

Той добавя, че подобни изпитания правят и САЩ с изтребителите F35. Но засега нито една от двете военни сили не е успяла да изгради подобна единна електронна система за всички видове войски.

Русия лекува вируса!, твърди професор. Борисов иска да почерпим опит от руснацитеБългарският премиер изненадващо обяви на извънредния брифинг на Министерския съвет, че ще се свърже …Mar 23 2020vijti.com

Лупа
Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Изберете снимка и разберете какво иска да ви каже Бог!
error: Content is protected !!