Новината: Осъдиха Румен Овчаров на 2 години условно

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Спецсъдът наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
Новината съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Осъдиха баба, скрила 625 литра алкохол в мазе 78-годишната жена трябва да плати 1162 лева разноски по делото, алармира Флагман 78-годишна жена …Jun 16 2020vijti.com

Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на „Мини Бобов дол“ ЕАД нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов.

С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лв.

Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд наложи и на бившия изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери – 22 775 574,35 лева. Съдът уважи гражданския иск в този размер.

Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.

Осъдиха България в Страсбург за данъчен произвол на НАП. Незаконно с ревизия са разсипали бизнеса на български производител и са разпродали имуществото муБългария е осъдена в Страсбург заради абсурден казус, забъркан от данъчните, видя „Сега“ в решенията…Jun 4 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!