Нелепо: Гръмнаха касиер на бензиностанция заради забележка за маска

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Касиер на бензиностанция беше застрелян заради спор за носене на маска за защита от коронавируса, предаде ДПА, като цитира изявление от днес на германската прокуратура.

49-годишен мъж, клиент в бензиностанция в западногерманския град Идар-Оберщайн, се вбесил, след като служител отказал да му продаде бири, защото не носел маска, прикриваща носа и устата, съобщи главният прокурор Кай Фюрман в град Трир.

Нападателят признал, че е убил 20-годишния студент с изстрел в главата и заявил, че тежестта на пандемията го е накарала да го направи, уточни Фюрман. Извършителят се усетил притиснат в ъгъла и „не видял друг изход“, освен да даде пример. Жертвата му изглеждала „отговорна за цялостната ситуация, защото прилагала правилата“, подчерта прокурорът.

Според разследването 49-годишният нападател влязъл в бензиностанцията в събота вечерта без маска и опитал да купи 12 бири. Касиерът му обърнал внимание на изискването за носене на маска. Клиентът се върнал след един час, носейки маска и отново опитал да купи бири. Докато опитвал да купи бирите, смъкнал предпазната си маска надолу. Касиерът отново го посъветвал да спазва изискването за носене на маски, при което извършителят го застрелял.

Полицията го арестувала на следващата сутрин, цитира дир.

МОН разписа новите мерки: Маски в класните стаи и в часовете по физическоВече е ясно, че при 10% заболели ученици ще се преминава в онлайн обучение Сред задължителните мерк…Aug 27 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!