Невероятните свойства на топлата вода с лимон и мед за отслабване, засилване на метаболизма и имунитета

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Чували сте за хора, които пият сутрин на гладно чаша топла вода. Чували сте и че благодарение на този малък сутрешен трик се свалят килограми. Сигурно има и още неща, които не знаете, и за които само предполагате. Ето ги събрани накратко и полезно.
За още по-голям ефект се добавя сокът на половин лимон и/или 1-2 лъжички мед. Съществуват и подобни рецепти със същото действие – топла вода с лъжичка мед и лъжичка канела.

Домашният сироп с лимон и магданоз прави чудеса при камъни в бъбреците Този сироп може да помогне за намаляване на размера на камъни в бъбреците и да допринесе за тяхнот…Feb 26 2020vijti.com

За сместа можем спокойно да твърдим, че е чудодейна, защото всички съставки са натурални, а ефектът – почти сигурен. В най-лошия случай не губите нищо. А ето какво може да спечелите:

Прочистване нa организма от токсините
Подсилване на имунната система
Ефективен заместител на кафето – дава енергия за целия ден
Антибиотично действие – лечение на възпалителни заболявания на устната кухина
Действа облекчаващо при кашлица и хрема
Комбинацията от топла вода, канела и мед ще ви осигури свеж дъх
Медът действа успокоително за нервната система
Чаша топла вода в комбинация с лимонов сок ще ви осигури добър метаболизъм и плоско коремче
Изчистване от токсините и вредните вещества в организма
Лекува болки в стомаха
При редовна употреба кожата се подмладява
Лекува хроничен запек
Редуцира нивата на холестерол в кръвта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания

Нека видим и мненията за консумацията на вода на известни специалисти по здравословно хранене:

Д-р Людмила Емилова

2 водни чаши топла вода сутрин на гладно ще ни помогнат да отслабнем, разбира се, ако не прекаляваме с приема на големи количества животински храни след това и с храни от бяло брашно и бяла захар.

По-добър вариант обаче е да се изпиват още по 2 водни чаши топла вода половин час преди обяда и вечерята.

Кисело мляко, лимон и куркума и се стопявате за две седмици Идеален за тези, които трябва да свалят излишните килограми и имат тонизирано тяло. Този метод ще …Feb 2 2020vijti.com

Точната дозировка е общо през деня да се приемат по 30 милилитра вода на 1 килограм тегло и винаги половин час преди храна.

Препоръчвам обаче да не се пие вода по време на ядене, защото се разрежда стомашният сок и приетата храна няма да се разгради правилно.

Пиенето на 2 чаши топла вода сутрин на гладно може да ви помогне да излекувате успешно и трайно т.нар. гастроезофагеален рефлукс (връщане на храна от стомаха към хранопровода, което предизвиква силни болки и парене зад гръдната кост). Това изключително успешно лечение съм препоръчала на много мои пациенти и ефектът винаги е 100% положителен.

20-годишната ми практика в помощ на хора с наднормено тегло показва, че те могат да си помогнат, ако всяка седмица в определен ден останат на 4 билкови чая и 1-2 килограма плодове, разпределени през 2 часа. Редуват се чай-плод, като се запачва в 8 сутринта с чай и се приключва с чай в 20 часа вечерта. Можем да свалим повече килограми , ако следваме този режим 3 дни при пълнолуние и 3 дни при новолуние. Приемливо е и в съответния ден на лунната фаза да заменяме плодовете с фреш от плодове и зеленчуци. При този вариант на режима при пълнолуние се губят около 2 килограма, а при новолуние – около 3.

Добре е тези, които имат най-много килограми за редуциране, на постоянно число всеки месец да остават на тази плодово-чаена програма за 5 дни, последвани от 3 дни захранване. В последния етап на обяд и вечерта се приемат суров зеленчук без сол и малка порция постна готвена храна.

Когато режимът на плодове и чай е за по-продължително време, трябва да се провежда под лекарски контрол в специализиран център.

Д-р Енджи Касабие

Винаги преди хранене приемайте по една чаша вода . Водата трябва да бъде със стайна температура, а не студена, за да не хаби вашият организъм допълнително енергия.

Не се ограничавайте в пиенето на вода както сутрин, така през деня и вечерта. Водата ще ви помогне да пречистите организма си и да го подготвите за приемането на храната.

Съветът ми е: пийте над два литра . Пийте вода и когато хапвате десерт. Така няма да остава в устата ви приятният вкус на сладкото, водата ще го неутрализира.

За мен водата е от първостепенно значение за редуциране на теглото, тъй като често намалява нуждата от приемането на високоенергийни напитки като сок или алкохол, а в нея няма никакви калории.

Овен това пиенето на повече вода потиска апетита. Има и друг феномен – често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато ви се прииска да хапнете нещо, и ще се уверите сами!

Водата е универсална, защото не съдържа мазнини, няма въглехидрати и захар. Пийте много от нея и отслабвайте. Водата е полезна и по друга причина – ще запазите сърдечносъдовата си система здрава. Редовната консумация преди всяко хранене със сигурност ще намали риска от сърдечен удар. Това показва и едно 6-годишно проучване на специалисти от САЩ. Според тях за хората, които пият повече от 5 чаши вода на ден, вероятността да починат от инфаркт е с 41% по-малка в сравнение с тези, които пият по-малко от две чаши вода на ден.

Трябва да се знае, че набавянето на течности става и чрез храната, най-вече чрез супите.

Типичен пример са краставицата и динята, при които съдържанието на вода е около 90% от масата им, но за съжаление те спадат към сезонните храни. При други зеленчуци и плодове съдържанието на вода е по-малко – например при ябълките е около 34%, но наред с останалите си полезни качества те също допринасят за набавянето на важната за организма течност.

Д-р Митко Ригов

Еднократен прием на топла вода сутрин непосредствено след ставането от сън не може да бъде фактор в усилията за редуциране на теглото.

Но това не означава, че пиенето на вода е безполезно. Напротив, човек не трябва да допуска обезводняване, независимо дали спазва някакъв специален хранителен режим, или се храни, както е свикнал.

Под равномерен здравословен прием трябва да се разбира приблизително по около една водна чаша на час и половина-два.

Който е склонен към по-прецизно дозиране, може точно да изчисли оптималните за организма си нужди.

От значение е основно теглото, но и полът, сезонът, физическата активност в конкретния момент. Универсалното правило е за деня да се осигуряват по 30 милилитра на килограм телесно тегло.

В топлите сезони, когато с изпотяването се губят много течности, количеството трябва да се увеличи.

Така е при интензивна физическа работа или спорт.

Така е, защото на практика всички процеси в организма се осъществяват в течна среда – водата в тялото ни е над 50 на сто.

Съветвам читателя да приема сравнително равномерно течности, най-добре със стайна температура. Освен вода препоръчвам при нужда от ободряване и напитки като зелен и билков чай, които едновременно с тонизиращото си действие набавят нужните на организма пълноценни течности.

Категорично не съм привърженик на теорията да се залага на студени напитки с мотива, че е „по-диетично“ и се отслабва лесно. Този подход разчита на принудата организмът да гори калории, докато затопля до температурата на тялото поетата студена течност.

Крайните застъпници на подобни теории дори препоръчват да се смуче лед, а това е още по-неприемливо. Не само заради риска от простудни заболявания, а и заради екстремните изпитания, на които се подлага цялата храносмилателна система.

Обръщам внимание, че твърде студените напитки не са препоръчителни и през лятото – тогава също поставят тялото в стресова ситуация заради големите температурни амплитуди.

Не е случайно, че в държавите с по-топъл климат традициите са наложили пиенето на хладки напитки. И това се случва дори при температурни рекорди и продължителни горещи периоди.

Навремето го правехме с лимонадата от 20 стотинки и ставаше бомба: Лимонаден кекс от соца – и пухкав, и вкусен: Ако си спомняте времето преди демокрацията, тогава се сещате за онази, старата лимонада в стъклена…Feb 27 2020vijti.com

Източник:зажената

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!