На първо четене: Нови лични карти за българите в чужбина

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Парламентът одобри нови документи за самоличност на лица от български произход, които не са български граждани. Предложението за така наречената „карта българин“ беше на ВМРО. То бе прието на първо четене с гласовете на 102-ва депутати. 23-ма бяха против, а 4-има се въздържаха.

Борисов увеличи заплатата на шефката на НАП. 5500 лева плюс бонусите не стигахаУвеличението е с 10 % или 550 лева и заплатата й става 6050 лева плюс бонуси. Заплатата на изпълнит…Jan 13 2021vijti.com

Законопроектът е подготвен по примера на Полша и Гърция. С новия документ се дава право на българите зад граница да живеят и работят в България. Срокът на валидност на така наречената „карта българин“ е 10 години, но желаещите да останат в Родината могат да кандидатстват за нейното удължаване до живот.

Новият документ ще се издава от МВР. Той обаче няма да дава право на глас.

Сред мотивите на вносителите за въвеждането на „карта българин“ е дефицитът на висококвалифицирани специалисти на българския трудов пазар.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов даде пример по време на разискванията с Полша, която според него по този начин си е осигурила над 1 милион души работна.

Тодор Байчев от БСП пък призова да се увеличи заплащането в България, за да се преодолее недостига на кадри.

Сашо Диков попиля Борисов: Гръм от ясно небе ще го удариСашо Диков е убеден, че дните на Бойко Борисов са преброени! Гръм от ясно небе ще се стовари върху …Jan 12 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
СЗО: Втората година на пандемията ще е по-тежка, ситуацията ще…
error: Content is protected !!