Млад кардиолог от Пазарджик спаси петима пациенти за едно денонощие

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Младият кардиолог д-р Владимир Иванов от МБАЛ-Пазарджик е спасил петима пациенти, извършвайки по спешност през последното денонощие коронарна ангиопластика. Болните са били с остър миокарден инфаркт, съобщиха от здравното заведение.

Лекарят, убил Жоро Плъха, застава отново пред съдаРентгенологът д-р Иван Димитров, който миналия 2 март застреля крадеца Жоро Джевизов – Плъха, в двор…Nov 3 2019vijti.com

При спешни ситуации като остър миокарден инфаркт или нестабилна ангина пекторис е важна всяка минута, за да се предотврати голяма некроза и загуба на сърдечна тъкан, като значително се намалява риска от усложнения и от летален изход.

Д-р Иванов е на 38 години и ръководи катетаризационната лаборатория към лечебното заведение. Лекарят е завършил медицинското си образование в град Есен, Германия през 2007 г., защитава специалност по вътрешни болести и кардиология през 2014 г. също в Германия, а през 2017 г. защитава докторска дисертация към университета в град Бохум, Германия.

През 2018 г. д-р Владимир Иванов се връща в България и по покана на изпълнителния директор д-р Васил Вълчев от тогава работи в областната болница в Пазарджик.

Позор: Лекари порязаха колега за асистент, защото е онкоболенПозор за лекари от София – млад доктор не получи асистентско място в Катедрата по гастроентерология …Nov 5 2019vijti.com

Източник: Дир.БГ

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!