Министърът на образованието разкри какво ще се случи с учебната година и колко време ще се удължи тя

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Има вероятност учебната година да бъде удължена, информира пред бТВ министърът на образованието Красимир Вълчев. Ако се възстановят учебните занятия до 21 април, отучването ще е малко, поясни той.

“Заразен” и “излекуван” за 3 дни, или защо е важно къде и кой прави тестове за коронавирусБизнесменът Ивайло Пандов се оказа най-бързо излекуваният от коронавирус пациент в света – само за т…Mar 27 2020vijti.com

„Учителите в детските градини също трябва да се нагласят за това  – че ще се учи повече. Много родители са вече с изчерпан отпуск. Всички трябва да се настроят, че лятото тази година ще се учи малко повече. Родителите вече няма да могат да си позволят да гледат децата си, нито може би ще имат финансови ресурси за частни занимални“, обясни министърът.

Най – много ще бъдат засегнати юни месец и малко от юли месец, съобщи той.

„Най – трудно ще е с 12 клас, но не с кандидатстването след него във висшите училища, защото нашите са сговорчиви“, каза министър Вълчев.

„Всички трябва да имаме нагласи, че карантината може и да продължи и родителите да знаят, че юни месец няма да ходят на почивка“, заяви той.

Относно това дали матурите ще бъдат онлайн и ще има ли балове, Красимир Вълчев заяви, че и двете неща ще протекат нормално и има време за тях.

Италианец на 101 години оздравя от коронавирусаМъжът е приет в болница миналата седмица и вече е изписан Италианският град Римини празнува, защото …Mar 27 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!