Минерал, ПРЕДПАЗВАЩ ОТ КОСОПАД: Всички се чудят как имам толкова гъста коса на 67 години!

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Живеем във време, в което много хора губят косата си значително. По-рано в групата, засегната от алопеция, най-често се срещаха мъже с генетична предразположеност към нея, но днес, освен тях, голяма част от женското население все повече се сблъсква с този проблем.

„В повечето случаи причината за косопад както при мъжете, така и при жените е нещо, наречено „андрогенни хормони“. Разбира се, има и генетична предразположеност, която се нарича „андрогенна алопеция“ и в този случай много малко може да им се помогне“, казва д-р Марио Лабудович.

цинк за косата

„Въпреки това, всички други хора, които по някаква причина са започнали да губят своите „андрогенни хормони“, са отбелязали, че започват да губят косата си по същото време. В този случай говорим за липса на някои важни хранителни вещества в тялото, така че за щастие в такива случаи е възможно да се помогне“, казва д-р Лабудович.

„Това е изключително важен минерал за нашия организъм, който отговаря не само за цялостното здраве и имунитета на тялото ни, но от неговия прием зависи и здравето и качеството на косата ни.

прием на цинк

Този минерал присъства във всички тъкани и органи и клетъчна течност: съдържа се в мускулите, костите, бъбреците, черния дроб, очите, кожата, косата и др. Става дума за минерала цинк.

Липсата на цинк в организма често се свързва с косопад. Как да забележите липсата на цинк в организма? На първо място, дефицитът се проявява чрез загуба на вкус и обоняние.

загуба на коса

Освен всичко друго, този минерал е от особено значение за нормализирането на функцията на нашите хормони, за укрепване на имунитета, мускулите, черния дроб, бъбреците и сърцето, но също така, както казахме в началото, за здравето на самата коса, “ обяснява д-р Марио Лабудович.

„Цинкът се приема най-добре чрез диетата или чрез добавки.“ Най-много се съдържа в слънчогледовите семки, ленените семена, тиквените семки, рибата, зеленчуците, някои видове плодове и др. Да се ​​избягват храни с добавена захар, нездравословни мазнини, бяло брашно, бял ориз, тлъсто месо“, съветва д-р Марио.

падане на косата

Коментарът на Д.К.: „Нека споделя моя опит. Използвам цинк от години и всички се учудват, че имам толкова качествена коса на 67 години. Но мнозина не знаят, така че е добре, че ги посъветвахте това. Използвам този минерал в зависимост от ситуацията и състоянието на организма.

Ако има риск за здравето, както е сега например, го използвам под формата на таблетки, но гледам да е от растителен произход и най-вече под формата на цитрати или пиколинати, защото така се усвоява по-добре. Ако го приемам в комбинация с витамин С, селен и мед, тогава го правя сутрин след закуска.

Ако го приемам отделно, тогава е вечер. Приеман отделно, цинкът дава особено добър ефект за бързо заздравяване на рани след операция или друга хирургична интервенция, като е необходимо да се започне с приема му преди да се премине към самата интервенция. А иначе при нормални условия е достатъчно да приемате 2-3 бразилски ореха на ден и с това осигурявате дневните си нужди от цинк.“

Инсулт, белодробна емболия, косопад – само част от последиците след COVID-19Зачестяват случаите на пост-COVID синдрома казват лекари. Повече от 200 симптома са наблюдавани при …Jan 30 2022vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!