Мангъров: Крайно време е да махнат тези абсурдни изисквания

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа някой с Ковид, да се карантинира. Така системата спира да работи. Не може човек да бъде лекуван по телефона, не може, колкото и да ни се иска. За да бъде хоспитализиран, той трябва да бъде прегледан.“ Това заяви началникът на Ковид отделение в Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров.

Доц. Мангъров: Нови мерки са безсмислени, трябва доболничната помощ да се включи пълноценно в борбата с COVID-19– Доц. Мангъров, какво мислите за новите мерки, които здравният министър проф. Костадин Ангелов пред…Nov 25 2020vijti.com„Всички лекари да слагат престилки, маски, ръкавици, шлемове, облекла и да започнат да лекуват своите болни. Да, страшно е, някой може да загине, но няма друг начин“, подчерта доц. Мангъров.

Той обясни пред Bulgaria ON AIR и как се действа при запълнен капацитет в отделението.

„Когато капацитетът е запълнен, но човекът е тежко болен, веднага се намира начин да бъде хоспитализиран. Изписва се на другия ден човек, който е подходящ. Не връщаме никого“, посочи той, но заяви категорично, че в болница има смисъл да влизат хора, които се нуждаят от лечение с кислород.

„Когато един човек е хоспитализиран, няма как да го изхвърлиш на другия ден. Трябва да се прави много добра преценка в доболничната помощ кой е за хоспитализация. Когато хората нямат нужда от лечение с кислород, няма нужда да влизат в болница и това трябва да им се каже“, изтъкна доц. Мангъров.

По думите му няма как здравната система да функционира без доболничната помощ.

„Когато новите мерки се въведат, може би ще настъпи лек спад на новозаразените, но когато всичко се отвори, нещата ще се върнат обратно, не е този начинът да се борим с епидемия като тази, колкото и да ни се иска. Това е природно бедствие, това е нещо, което се случва, и да се борим с него, а не да се крием“, каза още Атанас Мангъров.

И добави, че за коронавирус няма лечение.

„Хората си мислят, че това е нещо, за което има лечение, че като се натъпчат с 2-3 антибиотика, ще им мине. Това е остра вирусна инфекция, за която няма лечение. Протоколите за лечение – някои от тях са абсурдни, това нещо не се лекува с антибиотици“, посочи началникът на Ковид отделението в Инфекциозната болница.

Относно пациенти със сезонен грип, доц. Мангъров заяви, че може и да има, но симптомите са идентични с тези на коронавируса.

„При Ковид заболяването е по-продължително – възстановяването е около месец, месец и половина“, коментира на финала той.

Шефът на „Пирогов“ разкри: Доц. Мангъров промени поведението и говоренето сиИскам да изкажа съболезнования на близките на починалата колега – д-р Евелина Желязкова. Това заяви …Nov 19 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Драго от „Братя“ женен с три деца (СНИМКИ)
error: Content is protected !!