Мангъров: Всички мерки трябва да отпаднат и да лекуваме психическите травми от COVID-19

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

През последните седмици се наблюдава трайна тенденция на намаляване на броя на заразените с коронавирус, независимо от изследванията, които се правят. Епидемията затихва и в световен мащаб, каза пред ТВ Европа доц. Атанас Мангъров.

Лекарка от Афганистан излекува шефа си от коронавирус в ЛомКогато началникът на инфекциозното отделение д-р Емил Георгиев се разболял, д-р Попал-Димитрова реши…May 31 2020vijti.com

доц. Атанас Мандъров началник на детско отделение в Инфекциозна болница София:

„Мисля, че всички мерки трябва да отпаднат и лека полека да се върнем към нормалния ритъм на живот. Трябва да си направим нужните изводи и когато отново се сблъскаме с подобен проблем да действаме с повече разум“.

Коронавирусите нямат способност трайно да се настаняват сред хората и по тази причина доц. Мангъров не очаква втора вълна на заразата. От друга страна обаче психичните травми на коронавируса ще се лекуват бавно и продължително.

доц. Атанас Мандъров началник на детско отделение в Инфекциозна болница София:

„Като се огледаме наоколо се вижда, че животът влиза в нормалните си релси, но все още има хора, сред които страхът доминира и тези психични травми ще се лекуват бавно и продължително“.

Специалистът посочи още, че възстановяването на социалните контакти след тримесечната карантина ще доведе до по-сериозно разпространение на летните вируси.

Кризата с коронавируса е планиранаЛюбимата ми българска дума е „дух“. Духът е като кошница,  в която носим цялото богатство на човечес…May 25 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!