Люси за малко не уби 11-дневния си син с „целувката на смъртта”, която всяка майка дава на детето си! СНИМКИ

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Всеки нов родител, а и всеки, които види новородено бебе, инстинктивно иска да го докосне, нагушка и нацелува. Да, но това се оказа, че е фатално. Доказателство е шокиращата история на 11-дневния Оливър Милър, който за малко не бе убит от майка си Люси без дори тя да го осъзнава.

Новороденото за малко не изгуби живота си заради т. нар. „целувка на смъртта”.

Надка от Микрево продаде новороденото си бебе за 200 леваКадър България Он ЕР Социалните служби отнеха новородено от майка, която се опита да го изтъргува за…Nov 4 2021vijti.com

23-годишната Люси родила малкия Оливър на 3 август. Всичко било наред и затова 25-годишният й мъж прибрал жена му у детето им у дома, за да могат да се радват на щастливи мигове с новия член на семейството им.

Няколко дни след това обаче родителите установили, че бебчето им не изглежда добре. „Първоначално си помислихме, че е от адаптираното мляко, затова го сменихме. Същият ден забелязах една луничка на гърба му – не й обърнах внимание. Дни след това видях подобна и на коремчето му, а той започна да се държи така сякаш има вирус – отказа да яде и да пие течности”, спомня си Люси, която както мъжа й, непрестанно гушкали и целувалия малкия Оливър.

Те решили да го закарат в Спешното отделение на град Хъл, Ийст Йорк. Лекарите веднага му пуснали пълни изследвания.

„Тогава започна началото на едни ужасяващи осем дни. Точно на осмия ден те установиха, че той има първа степен на херпес симплекс. Лекарите казаха, че виновник за случилото се е т. нар. „целувка на смъртта”, спомня си ужасената майка.

Медиците й обяснили, че това се получава когато човек, който е имал рана или язва, причинена от херпес докосва или целува малкото дете, което все още няма добра имунна система.

„Бяхме шокирани. Нямахме идея от къде може да е бил заразен, докато не се сетих, че малко преди раждането имах херпес на устата. Съвсем незначителна афта, която обаче едва не уби детето ми”, разказва през сълзи Люси.

За щастие лекарите направили кръвопрелитие на Оливър, изготвили му сериозен план а лечение и след 21 дни в болницата го изписали без опасност за живота. През това време те непрекъснато му правили изследвания за сепсис и други вируси, тъй като трябва да се следи дали херпесът не се е разпространил към мозъка му, което може да причини менингит. Малкото момченце ще трябва и да приема антибиотици за следващите шест месеца, за да се бори с коварния вирус.

Люси и Джаз решиха да разкажат страховитата история на Оливър, за да предпазят всички родители на новородените, а и за да предупредят хората, които имат навика да целуват и докосват чуждите бебета: „Внимавайте. За вас може да е обикновена рана на устата или по тялото, но за малките бебета може да е смъртоносно. Не ги целувайте и докосвайте безразботно”.

Люси и партньорът й Джаз Милър на 25 години споделят историята на Оливър в опит да повишат осведомеността за опасностите от целуването на деца, ако имате студена болка.

Медиците също предупреждават, че херпесният вирус може лесно да се предава на бебета и малките деца чрез нещо толкова просто като целувка и допир, а да се окаже фатално.

Херпесът е често срещана инфекция, причинена от вируса на херпес симплекс, която причинява болезнени мехури на устата или на гениталиите, което се предава чрез сексуален контакт. Това е хронично дългосрочно състояние, което може по всяко време да се активира без ори да подозирате – то е там, в организма ви, без значение дали има външна проява или не. Затова бъдете предпазливи.

Жена търси „мъртвородения“ си брат, подменен с друго бебеВ живота има от всичко. Понякога съдбата ни сервира неща, от които трудно се изправяме. Друг път, то…Oct 27 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!