Лекари: Идва очен грип!

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

За предстояща епидемия от очен грип са алармирали германски лекари, предаде РИА Новости. Медиците са посочили, че вече са диагностицирали няколко пациенти със заразното заболяване. „Борбата срещу инфекцията е затрудена и заради това, че срещу този вид грип няма специфично лечение. Причинителят на очния грип е устойчив към медикаментите“, е разказал доктор Хайнрих Майер.

Мъж почина след усложнения от грип в РусеМъж на 49 години е починал след усложнения от грип в русенската болница. Потвърдено е, че заболяван…Jan 30 2020vijti.com

„Заболяването започва като конюнктивит. Едното око се зачервява, дни по-късно то се подува, заразеният човек започва да придобива усещането, че в зрителния орган има чуждо тяло и става чувствителен към светлината“, е посочил лекарят от западния град Бон.

„Инкубационният период продължава 5-12 дни. След това към симптомите на конюнктивита се „присъединяват“ и тези на класическия грип – повишена температура, треска, болки в ставите и мускулите, както и проблеми със стомаха“, е допълнил медикът.

„Необходимо е човек да се пази и да поддържа висока хигиена“, е допълнил лекарят. Той е казал още, че по време на предишния бум на очния грип (през 2016 г.) е нямало фатални случаи.

Източник: Новини.бг

Лекарка с 30 години стаж зад гърба си: Грипът се лекува с чесън и кисело зеле!„Трябва да научим децата си да ядат чесън и люто. Българският ни корен е здрав, защото ядем люто“. Т…Feb 14 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!