Лекарите не успяха да спасят живота на кметицата на село Игнатово

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Лекарска небрежност вероятно е довела до смъртта на кметицата на монтанското село Игнатово Райка Горанова, съобщи агенция BulNews. Почерненият съпруг на починалата Светослав Горанов пожела да сподели пред медията всички подробности около трагедията.

Лекари ограбват народа – прибират пари и с направленияЛекари без съвест и ламтящи за още повече пари, ограбват народа, алармираха Lupa.bg потърпевши. На д…Feb 16 2020vijti.com

До фаталната развръзка се е стигнало, след като на 14 февруари Райка се е почувствала зле и е отишла в МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ в Лом. След като е била прегледана от д-р Мая Господинова, жената е отпратена с диагноза камък в жлъчката и рецепта с предписани лекарства.

59-годишната Райка Горанова се е прибрала в дома си в Игнатово, но не след дълго състоянието ѝ се е влошило и тя е вдигнала температура. Дъщеря ѝ веднага я е завела отново в ломската болница.

Там кметицата на Игнатово е била прегледана този път от д-р Илиян Симеонов, специалист по Гастроентерология. Лекарят е констатирал остър апендицит и е хоспитализирал пациентката.

Райка Горанова е държана часове наред преди да бъде въведена в операционната зала. От медицинския персонал не са давали никаква информация за състоянието на жената на нейните близки.

По думите на Светослав Горанов, лекарите не са предприели необходимите действия своевременно, което е довело до влошаване на състоянието на съпругата му.
Едва на следващия ден кметицата от Игнатово е откарана в МВР болницата в София, където два дни медиците са се борили за живота ѝ.

За съжаление обаче техните усилия не дали резултат и жената умира.

Назначена е аутопсия, резултатите от която се очакват в рамките на 1 месец.

Скърбящият съпруг на починалата сподели, че иска трагичната смърт на Райка да се разгласи, за да могат повече хора да научат за нередностите, които се случват в ломската болница.

Светослав Горанов твърди, че това е пореден случай на небрежност от страна на лекарите в МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“.

Цялото село е потресено от загубата на кметицата. По думите на съселяните на Райка, тя е била кметица за пример и невероятен човек.

Безутешният съпруг е твърдо решен да търси правата си по съдебен ред, но не за обезщетение, а за да може виновниците за смъртта на съпругата му да си получат заслуженото.

Източник: дунавмост

Мъж от Чили се върна в родния Пазарджик! Издирва лекарите, които са го спасилиЧилиец, който е роден в Пазарджик преди 45 години посети днес МБАЛ-Пазарджик. Той се връща в Българи…Feb 15 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!