Ламбо в изолатор заради Нинова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Докторите от Военномедицинска академия, които лекуват Стефан Данаилов, категорично са забранили всякакви свиждания на актьора освен с най-близките му роднини, научи Lupa.bg. Категоричната лекарска забрана дошла заради посещението на лидера на БСП Корнелия Нинова в неделя следобед, когато тя буквално нахлула в реанимацията на военна болница.

Новини за състоянието на Стефан ДанаиловЛюбимият на поколения българи актьор Стефан Данаилов е по-добре, в съзнание е, диша без апарат, но в…Oct 20 2019vijti.com

Червената шефка, която през последните критични за здравето на Ламбо дни, се изживява като негов говорител, използвала прибирането си за ден до София между две визити – във Видинско в събота и в Хасковско в понеделник, за да види лично как е нейният първи заместник в партията.

Проблемът обаче е, че имунната система на майор Деянов е изключително отслабена и всеки вирус може да е фатален за безкрайно изтощения му организъм. Както Lupa.bg писа миналата сряда 76-годишният актьор бе приведен в медикаментозна кома заради сериозни проблеми с дишането и заради рязко влошаване на здравословното му състояние. Два дни по-късно Ламбо бе стабилизиран и вече диша самостоятелно, контактен е и е в съзнание, но медиците твърдят, че състоянието му все още остава критично.

Всяка допълнителна атака на организма му може да има фатален край и затова лекарите го държат под строго наблюдение в интензивното и за съвсем кратко пускат само доведения му син Росен Цанков, племенницата му Росица Обрешкова и още неколцина роднини.

Докторите посъветвали Ламбо да избягва всякакви емоционални вълнения и да не говори по телефона, за да не се претоварва.

Корнелия Нинова всекидневно се среща с хиляди хора и като нищо може да лепне някой вирус на Стефан, роптаят познати на актьора, които са убедени, че загрижеността на соцлидерката към Данаилов е просто евтин пиар и е свързана с предстоящите местни избори. Факт е, че Ламбо, чийто авторитет в БСП е непоклатим, винаги е участвал активно в предизборните кампании на Столетницата. Това са първите избори от 20 години, които ще минат без неговото дейно участие по места, тъй като разклатеното му здраве не му позволява да надъхва пламенно социалистите.

Знаейки, че червеният електорат обожава Бате Серго, Корнелия Нинова е решила да използва здравословното състояние на Стефан Данаилов и непрекъснато да информира чрез фейсбук как е той.

Председателката на БСП реално бе първият официален източник, който потвърди новината, че майор Деянов от „На всеки километър“ е изпаднал в кома. „Моля се от все сърце да се справи. Ламбо, дръж се, миличък. В този труден момент сме до теб и те обичаме“, написа преди дни във фейсбук Корнелия Нинова. Мнозина социалисти я упрекнаха, че в този драматичен момент си позволява да фамилиарничи със Стефан Данаилов, наричайки го „миличък“.

Lupa.bg научи, че сега Ламбо е поставен буквално в изолатор и свиждания се допускат само след изрично разрешение на лекуващите го лекари от ВМА. Президентът Румен Радев, който е близък с Данаилов също пожелал да навести болния, но засега бил помолен да не прави това, тъй като може неволно да пренесе вирус на актьора.

Добрата вест е, че все пак здравословното състояние на Стефан Данаилов леко се подобрява. Както Lupa.bg писа в събота той дори намирал сили да се шегува с лекуващите го доктори и да ги пита кога ще може да се върне на сцената и отново да играе в спектакъла „Актрисата“, с който тази пролет се върна в театъра след 5-годишна пауза заради здравословни проблеми. Засега лекарите официално се въздържат от каквито и да било прогнози за състоянието на 76-годишния Данаилов, тъй като то може както рязко да се влоши, така и рязко да се подобри. „За изписване все още е рано да се говори“, казват близки на кино и театралната звезда.

На обичания артист е предписана специална рехабилитация, която да възстанови дишането му. Процедурите ще продължат около месец и включват специални дихателни гимнастики, инхалации и специфичен масаж. С тях Ламбо трябва да започне да издишва стабилно и уверено, за да не се налага да бъде подпомаган допълнително.

Паралелно ще започне и двигателна рехабилитация заради счупването на бедрената кост през лятото. Тогава в Бургас на Стефан Данаилов бе поставена изкуствена става. Източник: ЛУПА

Извънредни новини за драмата със Стефан Данаилов: Има леко подобрение в състоянието муИма леко подобрение в състоянието Стефан Данаилов. Ламбо, който вчера бе поставена в изкуствена кома…Oct 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!