К-19 ще подмине хората, които имат това в организма си

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Възможно е някои хора да са генетично резистентни към COVID-19, твърдят учени. Това означава, че те никога няма да се заразят с коронавируса, а ако се разболеят, ще преболедуват, без да разберат.

Съвременната генетика е установила, че генетичните прилики между двама души са 99,9%, но този 0,1% е най-важният. Именно той прави едни хора податливи на дадени болести, отговаря за различните ни външни черти и много други.

Ново 20: Без ковид сертификат – учителите ще преподават, но дистанционноУчителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно, обяви министърът на образованието Н…Oct 19 2021vijti.com


Учените посочват, че колкото повече знаем за този специален 0,1%, толкова повече помагаме на медицината и на фармацевтиката в разработката на специализирани лекарства за редица болести.

„Появата на коронавируса отново ни показа в глобален мащаб колко разнообразно може да протича болестта при хората. При едни инфекцията преминава асимптоматично, а при други – с тежки последици и дори смърт“, казва имунологът Евангелос Андреакос от Атинската академия.

В тази посока вече има няколко проучвания. Едно от тях установи още в началото на пандемията, че има закономерност между протичането на коронавируса и кръвната група на отделните пациенти.

Екип от учени предлага да се създаде система, която да идентифицира, събира и анализира генетично хора, които са природно резистентни към коронавируса.

Целта на подобно проучване е да се разбере какви точно са тези специални гени, които им осигуряват защита, защото това може да помогне в разработването на лекарства за COVID-19.

До момента в бъдещото проучване са се включили повече от 400 души.

Кунчев: Основната ни цел е чрез ковид сертификатите е хората да се върнат към свободния живот„Ако ние не увеличим процента на ваксинираните, ще имаме много други проблеми, не само ходенето по з…Oct 10 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!