Кризисни мерки: Властта затваря кина, театри и стадиони

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Правителството отмени всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви. Решението бе взето на извънредното правителствено заседание тази сутрин. Предложението бе на Националния оперативен щаб срещу коронавируса. Първоначалната идея бе това да се случи само за местата, където е отбелязана инфекция на коронавирус, но то претърпя промяна.

Коронавирусът е в България! Мъж и жена дадоха положителни пробиРегистрирани са първите два случая на коронавирус у нас. Те са засечени в Плевен и Габрово. Това пот…Mar 8 2020vijti.com

Министърът на културата Боил Банов допълни предложението и поиска да се разшири обхвата за цялата страната. „Не от гледна точка на създаване на паника, все пак 400-500 души в затворени помещения за 2-3 часа, рискът е голям“, коментира министърът.

Щабът изрази подкрепа в предложението на министъра на културата. По предложение на Националния оперативен щаб бяха отменени и всички спортни мероприятия.

Премиерът Борисов обаче изрази несъгласие към препоръката да се затварят градовете с коронавирус. „Всичките ви ресурси да убедите хората само при краен случай. Ако излязат и я разнесат, това ще спомогне епидемията да се развие в други градове. Това е крайна мярка, в много държави се въведе, но ще създадем и паника и не е добро. С метода на убеждението. Използвайте целия си ресурс“, подчерта премиерът Борисов.

МИСТЕРИЯ: Болните с коронавирус не са напускали странатаМистерия около драмата с първите два разкрити случая на коронавирус у нас – 75-годишната жена от Габ…Mar 8 2020vijti.com

Източник: лупа.бг

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!