Ковачки заплашил, че ще спре тецовете

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Енергийният магнат Христо Ковачки заплашил министър от кабинета на Бойко Борисов, че ако му посегнат, ще остави хиляди българи без парно и топла вода посред зима. Ексклузивната новина разкри само пред Lupa.bg политик, близък до управляващата партия.

Бум на туберкулоза заради ТЕЦ на КовачкиЗа бум на туберкулоза, хепатит и куп придружаващи заболявания алармираха жители на Бобов дол, като д…Dec 31 2019vijti.com

Олигархът, който по неофициална информация се намира в Кан, Франция, където е семейството му, пуснал есемес до управника с призив да го оставят намира. Мултимилионерът се покри след спецакция на прокуратурата във Варна покрай горенето на боклук от Италия в негови тецове.

ТЕЦ „Брикел” на олигарха е сред активите на Ковачки, с които бизнесменът изнудва властта

„В съобщението Христо Ковачки написал, че ако прокуратурата не спре с претърсванията в офиси на негови фирми, ще въртне кранчето на неговите топлоцентрали – ТЕЦ „Република”, ТЕЦ „Бобов дол” и ТЕЦ „Брикел”, обясни информаторът ни.

Така без парно ще останат около 35 000 домакинства в България, т.е. между 90 и 100 000 българи.

В Гълъбово около 2000 домакинства използват централно отопление и са абонати на ТЕЦ „Брикел”. Освен тях тецът обслужва още 7 учебни заведения, 6 културни центъра, както и местната многопрофилна болница за активно лечение. Осигурява и топлоснабдяване на 3 сгради на община Гълъбово, Районния съд, както и на Общинската дирекция на МВР.

Абонатите на „Топлофикация – Сливен” са над 13 000 домакинства, а на „Топлофикация Перник”, която се захранва от ТЕЦ „Република” – около 20 000. Простата сметка показа, че Христо Ковачки е доставчик на парно за 35 000 семейства, които може да мръзнат, ако изпълни заканата си.

Казусът с вноса на отпадъци премина в нова фаза, след като в сряда акциите на прокуратурата стигнаха до офисите на свързаните с Христо Ковачки дружества „Брикел” и „Траш юнивърс” в Гълъбово. За разлика от досегашните проверки в малки складове и инсталации, тази засяга централата, която поиска от екоинспекцията в Стара Загора разрешение за горене на хиляди тонове RDF.

Повод за проверката са пристигналите на пристанище „Варна-запад” 127 контейнера с италиански отпадъци. Операцията е под ръководството на Районната прокуратура във Варна, съобщиха от държавното обвинение.

Малко след това Lupa.bg разкри, че енергийният бос е изчезнал в посока Франция като застраховка, че няма да му се наложи да вижда слънцето през решетки.

Източник: ЛУПА

Спряха принудително генераторите на Ковачки: Използват неразрешен вид горивоРегионалната инспекция по околната среда и водите в Перник издаде принудителна административна мярка…Sep 5 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!