Килограми злато и пари в къщите на Мендуто! Полиция обискира и къщите на фамилията в Столипиново

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Обиските в Пловдив продължават. Още две къщи, в които живеят близки на арестувания лихвар – Мендуто, са били претърсени, научи TrafficNews. Адресите са в Столипиново, където живея братът и бащата на 49-годишния Стефан Асенов. По време на тараша е открито голямо количество злато, както и сериозна сума пари в лева и евро.

Адв. Ина Лулчева: Разпространението на наркотици е невъзможно без съдействието на полицията Общественото обсъждане след убийството на Милен Цветков е непълноценно, най-малкото защото е непр…Apr 24 2020vijti.com

Припомняме, че тази сутрин  полиция е обсадила жилище в ромската махала Аджисан , където е задържан известният лихвар.

Наши източници разкриха, че освен в ромските махали в район „Северен”, Миндуто се подвизава и в Столипиново, където върти бизнеса заедно с брат си. Последния също е в занаята. Освен това Асенов е собственик на редица имоти в махалите, както и притежава хотел извън града – хотел „Мерита” във Войводиново.

Оказва се, че Мендуто е замесен с още един известен криминоген от Столипиново – дилъра Мечо. Митко Калайджиев, известен с прякора Мечо Баничаря бе арестуван по време на сделка на изхода на Пловдив. И той като Мендуто се занимаваше с внос на коли, а незаконно снабдяваше махалата с дрога.  По думите на жители в етническия квартал, двамата били съдружници.

В същото време от прокуратурата в Пловдив съобщават, че се води разследване за тежки умишлени престъпления – лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, както и за склоняване към проституция.

Над 100 служители на МВР участват в акцията. Освен Мендуто, има и още задържани, като и към този момент продължават оперативно –издирвателни мероприятия.

В същото време съседите на Стефан Асенов не вярват, същия да се занимава с незаконна дейност, По думите им той е търговец на коли и печели добре от тази си дейност. Той бил добър човек и съсед, на моменти и малко избухлив.

Полицията тръгна на лов за дрогирани ученици, хвана пияна учителка! Учителка от Хисар е била заловена да шофира пияна вчера сутринта по време специализирана полицейск…Feb 13 2020vijti.com

Стефан Асенов – Мендуто:

 

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!