Кардиологът с фалшивите стентове ходи на работа и продължава с гнусната практика, никой не взима мерки

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Скандалният кардиолог д-р Петър Лазов от Пазарджик, който взема 57 бона заплата, слагайки стентове на здрави хора, ходи на работа, научи Lupa.bg от негови колеги. Медикът трябваше да си стои вкъщи до приключване на проверката от прокуратурата и Медицински надзор на областната болница в Пазарджик, в която лекува, пише Lupa.BG.
Успокояващото е, че д-р Лазов се въздържа да оперира, допълват източниците ни. Никой обаче не знае до момента какво са установили проверяващите медика. Тази информация се пази в дълбока тайна.
Проговори пациент на кардиолога с 57 бона заплата: Ще отнемат правата на лекаря, поставял стентове на здрави хораИмах високо кръвно и реших да потърся кардиолог. Попаднах на д-р Петър Лазов, който веднага ме попит…Sep 25 2019vijti.com

Пред Lupa.bg директорът на болницата Васил Вълчев също не пожела да разкрие какво са резултатите от проверката, която тече почти двадесет дни. Шефът обясни, че до приключване на разследването нищо не може да каже.
Д-р Петър Лазов поставял стентове по безкръвен метод на хора със сърдечни проблеми. Заплащането за този труд навсякъде в страната е между 4000 и 8000 лева, дори в частните болници. Някои от светилата в сърдечната хирургия получават и по 12 000 лева.
Здравната каса заплаща на болниците 4 500 лева за тази процедура, а лечебните заведения дават до 15% от тези пари на лекаря, който я извършва.

За да взема още повече пари, д-р Лазов извършвал процедурата буквално на „конвейер“ и виждал нужда от поставяне на стент на всеки пациент, дошъл на преглед при него. Слагал стентове и на напълно здрави хора, като ги заблуждавал, че имат стеснение на кръвоносен съд в сърцето.
Управителят на НЗОК Дечо Дечев, когато гръмна скандалът, заяви, че д-р Лазов е нагледен пример за източване на Касата и злоупотреба със здравето на пациентите. Проверка на Здравната каса само за първите 2 месеца на годината е установила нарушения при 10 пациенти.
Източник: Брадва
Д-р Петър Лазов: Не съм поставял стентове на здрави артерии, ще съдя въпросните журналистиД-р Петър Лазов, инвазивен кардиолог – МБАЛ Пазарджик АД изложи своята позиция във връзка с излъчени…Sep 18 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!