Каракачанов: Ще си платя глобата, когато започна да взимам заплата

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Когато започна да получавам заплата – ще си платя глобата.

Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в „Лице в лице“ по bTV относно наложената му санкция в размер на 300 лв. за седене в парка пред Народния театър.

Той допълни, че за него важат същите правила като за гражданите. Всички депутати и министри се отказаха от заплатите си в полза на Фонда за борба с коронавируса.

Премиерът за Каракачанов: Да го глобят!“Ми да го глобят. Той и без друго сега не получава заплата.” Това отговори Бойко Борисов на днешния …Apr 11 2020vijti.com

Той допълни, че за него важат същите правила като за гражданите

Той допълни, че за него важат същите правила като за гражданитеВидео: bTV
„При положение, че близо три години си получавал министерска заплата – имаш някой лев заделен и нормални спестявания. Правиш си сметка малко повече. Хората, останали без работа как живеят – по същия начин“, коментира вицепремиерът.

Относно следенето на мобилните телефони на граждани под карантина, Каракачанов посочи, че с темата се спекулира и няма място за притеснение. Той заяви, че е несериозно да се коментира подобно нещо, при положение, че няма нито един сигнал на гражданин, че е злоупотребено.

Министърът на отбраната категорично отрече в момента да се продават военни имоти. Той допълни, че по негово време са продадени най-малко подобни имоти.

„Нито съм подарявал имоти на общини, каквато е масовата практика, нито съм ги продавал. Всяка една продажба е публична. Пускат се за продажба само имоти, които са с отпаднала необходимост и не се ползват от армията – такива са над 1000 имота, но в момента нищо не сме пуснали за продажба“, каза Каракачанов.

Вицепремиерът посочи, че няма да продаде апетитни имоти, защото има идея на тези терени да се построят жилища за военнослужещите. По думите му в момента министерството няма да се откаже от проектите за модернизиране на армията въпреки икономическите последици от COVID-19.

„Парламентът реши да се придобият нови самолети, кораби и бойни машини. В момента техниката е над 30 г. Ако не се погрижим за нашата отбрана, няма кой да го направи. Аз съм против от един популизъм да разпуснем армията, понеже опозицията така е казала. Тези проекти не предстои да бъдат плащани, защото процедурата е в ход, но не е завършена и няма сключени договори“, уточни военният министър.

Каракачанов прогнозира, че няма да е необходимо плащане по тези проекти поне до края на годината. Той посочи, че държавата ни има шест години да плати корабите и девет за бойните машини.

По думите му земеделието и туризмът са основни отрасли в българската икономика и трябва да се подпомогнат в този тежък момент за тях.

Каракачанов и лекари искат извънредното положение да е до след ВеликденСемейните събирания за празника можело да увеличат тежките случаи Удължаване не е обсъждано нито в щ…Mar 22 2020vijti.com

Източник:дунавмост
Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!