Злато за България от Европейското първенство по вдигане на тежести за 20-годишни

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

България спечели злато на Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи до 20 г. Ангел Русев стана шампион в двубоя и грабна още два медала в кат. 55 кг – бронз в изхвърлянето и злато в изтласкването. Първенството в румънската столица е квалификация за Олимпийските игри в Токио следващото лято.

Третокласникът Калоян прославя България по математика, стана шести в светаКалоян Гешев е най-младият участник в световното първенство по ментална аритметика, което се проведе…Oct 18 2019vijti.com

В изхвърлянето българинът направи три перфектни опита: на 99, на 105 и на 107 кг, като с това си осигури бронза на 3 кг от румънеца Лука и на 4 от арменеца Мхитарян. В изтласкването Русев започна с успех от 132 кг, след това добави нови 4 кг, с които събра шампионския си двубой 243 кг. Вече осигурил си златото, в последния опит Ангел сложи още 11 кг на щангата и опита без успех да подобри световния рекорд със 147 кг. Русев е щангист № 1 на България за 2018 г., той е от русенската школа с треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

Миналата година стана европейски шампион до 17 г., а при мъжете се нареди пети на континенталното първенство и шести на световното в Ашхабад, където подобри пет световни рекорда, припомня интернет страницата на БФВТ www.wfbulgaria.com.

Също при 20-годишните Надежда Мей-Нгуен се класира на еврошамипоната в Букурещ пета в кат. 49 кг с двубой 159 кг (68 и 81), а при най-леките в кат. 45 кг Стиляна Маринова остана шеста с 131 кг (58 и 73). Утре на европейското в румънската столица нямаме представители, а в понеделник на подиума излизат при 20 годишните в кат. 67 кг Валентин Генчев и европейският вицешампион за мъже от миналата година Стилян Гроздев.

Разбра се коя голяма футболна звезда е Бухалът в „Маскирания певец“Сред участниците в „Маскираният певец“ има и голяма футболна звезда. С пеенето си ясно показа, че та…Oct 16 2019vijti.com

Източник: topsport.bg

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!