За първи път в историята на България: Жена става шефка на Софийския затвор

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

За първи път в историята на България е възможно да се случи невъзможното, а именно лице от женски пол да поеме директорския пост в Централния софийски затвор, научи Lupa.bg. Става въпрос за Гергана Георгиева, която почти сигурно ще замени напусналия преди дни началник на най-големия затвор в страната Павел Павлов – Дон Павлито.
Изненадващата номинация за Гергана Георгиева идва от правосъдния министър Данаил Кирилов, който бил на мнение, че родената в Дупница, но израснала в Бобов дол дама най-после ще съумее да въдвори ред в Софийския затвор, откъдето миналата пролет избягаха убийците – рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.
Гергана Георгиева има солидна подготовка, за да се превърне в първата жена-шефка на най-строго охранявания пандиз в страната.
Слуховете, че Слави Трифонов ще купува телевизия „Евроком” се оказаха неверни: Дългия е хвърлил око на друг ефир

През 1996 г. тя постъпва като помощник следовател в Окръжна следствена служба – Кюстендил, след това работи няколко години като дознател в отдел „Криминална полиция“ на Пето РПУ в София, преди да напусне през 2007 г., за да стане една от първите служителки в Антикорупционната комисия на България, известна като комисията „Кушлев“. Георгиева е трупала опит и като дясна ръка на омбудсмана Константин Пенчев.
Бойната дупничанка бе за кратко шефка на всички затвори в България, след като през пролетта на 2016 г. пое Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ – структура към Министерство на правосъдието, контролираща 12-те затвора в България и 21 затворнически общежития от открит и закрит тип. Месеци по-късно обаче тя бе отстранена от поста си, тъй като нямаше необходимия трудов стаж от минимум 10 години.

Гергана Георгиева

Назначението на Гергана Георгиева за директор на Централен софийски затвор и прилежащите към него общежития в Кремиковци и Казичене трябва да бъде разписано от новоназначения директор на ГДИН Ивайло Йорданов. Все пак Георгиева не е единствената кандидатура за началник на Софийския затвор. Възможно е поста да бъде поверен на комисар Анатоли Борисов.
Припомняме, че от Софийския затвор рецедивистите Радослав Колев и Владимир Пелов миналата година успяха да избягат по скандален начин пред поне 10 надзиратели.
Тогава двамата престъпници успяха да преминат през охраната на ареста, а действията им показаха липса на контрол от страна на поне 10 надзиратели. По-късно Пелов бе застрелян при престрелка, но Радослав Колев все още е в неизвестност. По случая се подготвя дори филм.
Източник: Лупа
Гражданка към народните избраници: Мамите ли ни с увеличението на пенсиите за 2019-аВ Народното събрание се обсъждаше бюджетът на държавата за 2019 г. Гледам и не вярвам на ушите си ка…Jan 3 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!